Két ismert hazai szakemberrel bővül a Magyar Bankholding vezetősége: a fintech szektorból érkezik Pecsenye Roland a digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesi posztra, a Telekomtól pedig Kutas István csatlakozik kommunikációs vezetőként a bankcsoporthoz.

Pecsenye RolandOktóber 1-jén érkezett Pecsenye Roland a Magyar Bankholding Zrt.-hez. A szakember digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióban segíti Vinnai Balázs elnöki tanácsadó munkáját.

Pecsenye Roland vállalatvezetőként, mentorként és befektetőként több sikeres vállalkozás felvirágoztatásában vett részt az elmúlt másfél évtizedben, és jelentős globális tapasztalatokkal rendelkezik a fintech, M&A és befektetés területén.

Pályafutása során különféle vezetői pozíciókban irányította olyan elektronikus pénzügyi szolgáltatások területén ismert vállalatok tevékenységeit, mint az IND Group, a Barion, valamint a Finastra (korábban: Misys). A szakember az elmúlt évek során számos európai fintech startupba fektetett be, emellett rendszeresen nyújt tanácsadást és mentorálást inkubációs programok keretében.

Kutas IstvánKutas István jövő január elsejével csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz, mint kommunikációs vezető, aki a bankcsoport kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, ESG-fenntarthatóságért és kommunikációért felelős területét erősíti.

A szakember az elmúlt három évben Magyar Telekom vállalati kommunikációs vezetője volt, ezt megelőzően pedig hét évig a Telenor vállalati kommunikációs és fenntarthatósági igazgatójaként tevékenykedett. Korábban öt évig dolgozott az E.ON több érdekeltségénél, kommunikációs vezetői karrierjét pedig a Béres Gyógyszergyárnál kezdte.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyével a három hitelintézmény meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

Idén márciusban a Magyar Bankholding igazgatósága és felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó 5 éves stratégiáját, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg.