A programozó iskola novembertől agilis munkamódszerekkel foglalkozó kurzust és mentori képzést is indít. Az új területek felé nyitás alapja, hogy a sikeres digitalizációhoz nemcsak számítógépes ismeretek, hanem szervezetfejlesztési képességek is kellenek.

Codecool

Számos kutatás igyekszik felmérni, hogy milyen iparágakban, milyen területeken hogyan hat a digitalizáció az emberek életére, munkájára, boldogulására. Az általános végkövetkeztetés minden esetben hasonló: nem csak a technológiai és kommunikációs szektorokban, hanem a leghétköznapibb foglalkozásokra is hatással lesz. Erre pedig egyénileg, és szervezetileg is fel kell készülni.

Agilis szerepkörök a gyakorlatban

Ezt az igényt célozza meg a profilbővítés. Ennek keretében agilis munkamódszerek és szerepkörök néven három hónapos kurzust indít novembertől a Codecool, amit Kapolka Gábor szervezetfejlesztési tanácsadó vezet. A négy alkalmas mentori képzés pedig a Codecoolnál évek óta alkalmazott coaching-szemléletet oktatja, elsősorban juniorokból álló szervezetek sikeres irányításához – áll a cég közleményében.

„Immár ötödik éve képez junior programozókat a Codecool. A fejlődésorientált megközelítési mód (growthmindset), és a mesterfokú tanítási (masterybasedlearning) módszertan az évek során pontosan ugyanúgy fejlődött, ahogy mondjuk az első végzőseink fejlődtek azóta a munkahelyükön” – magyarázza Boda József társalapító-ügyvezető.

„Napjainkban a vállalatok előtt az egyik legfontosabb kihívás, hogy miként lehet támogatni és fenntartani a folyamatos innovációt, anélkül, hogy az a napi működést szétzilálná, vagy éppen kényszerűen elszigetelődne attól” – mondja Kapolka Gábor szervezetfejlesztési tanácsadó. A szakember korábban többek között a Magyar Telekomnál és a T-Systemsnél vezetett változásmenedzsment programokat.

A három hónapos gyakorlatorientált kurzus során a jelentkezők megtanulhatják az agilis módszertan alapfogalmait, a működési logikáját és az olyan speciális szerepköröket, minta Scrum Master és a Project Owner. A második hónaptól a résztvevők már a Codecool berkein belül képződő informatikai témájú fejlesztési eseményeken keresztül tapasztalhatják meg a módszertant a gyakorlatban.

A maximum 17 fős csoportokba elsősorban olyanokat várnak, akik már rendelkeznek vállalati tapasztalatokkal. A Codecoolnak ez a képzése nem fizethető utólag, viszont a módszertan iránt érdeklődő egyéni jelentkezők mellett a vállalatok által delegált és befizetett résztvevőkre is számítanak.

A vezető inkább coach legyen mint utasító

Ugyancsak a piaci igények hívtak életre egy másik, frissen induló Codecool kurzust. A mentoring képzés azt a korszerű vezetői szemléletet adja át a résztvevőknek, amivel a mai, sokszorosan összetett funkciójú vállalatok és azok egyes területei irányíthatók.

Ma már képtelenség elvárni, hogy a vezetők mindenhez értsenek, és a beosztottak speciális szaktudása is többre érdemes annál, semmint csak utasítások mentén végezzék munkájukat. Ezért sokkal inkább elvárás egy vezetőtől, hogy coach legyen, semmint utasító, vagy irányító.

A megfelelő motivációs képesség, az empatikus beszámoltatás és delegálás a mai vezetők esetében sokkal fontosabbak. Különösen igaz ez azon cégekre, ahol sok kezdő munkatársat kell irányítani, lehetőséget adni a fejlődésükre, és meg is tartani őket. Ebben jut nagy szerep a mentorálási képességnek. A november 8-án, november 22-én, és december 6-7-én tartott négy alkalom egyenként is látogatható.