A kereskedelmi és IT-szegmens után, novembertől a hálózatok tervezéséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős műszaki terület is átáll a gyorsabb és rugalmasabb reagálású agilis működésre a Magyar Telekomnál.

Az átalakulás során megszüntették a hierarchikusan felépülő igazgatóságokat, ágazatokat és osztályokat, helyettük tribe-okat, hub-okat, chapter-eket és squad-okat hoztak létre új vezetők kinevezésével.

Szilágyi György TelekomA Transport Networks Tribe vezetője Szilágyi György lett. A terület feladata a megbízható, nagykapacitású országos IP és transzport hálózat biztosítása a már meglévő és a megépülő gigabites és 5G hálózatokhoz, szolgáltatásokhoz.

Szilágyi György a 1987-ben lépett be a Magyar Telekom jogelődjéhez. Projektvezetése alatt vezették be a cégnél a hangszolgáltatások központi elemének számító IP-alapú IMS-rendszert. A mobil és a vezetékes területek összeolvadását követően vezetőként a core hálózat fejlesztését és üzemeltetését kapta feladatul.

Területének jelentős szerepe volt a VoIP, a 4G, valamint a VoLTE és VoWiFi szolgáltatások bevezetésében, napjainkban pedig az 5G szolgáltatás elindításában. Kezdeményezésére a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi adatbázis-fejlesztő kompetenciaközpontot hozott létre a Magyar Telekomnál, amely a DT Csoport több tagvállalatát is kiszolgálja.

Taszner István TelekomA Mobile Access Tribe-ot Taszner István vezeti, a terület nyújtja a mobil hang- és adatszolgáltatást a szolgáltató ügyfelei számára. A tribe feladata a mobil hozzáférési hálózat tervezése, fejlesztése és üzemeltetése, új technológiák bevezetése, és az elavult technológiák kivezetése is.

Taszner István a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett doktorált és a Miskolci Egyetemen tanított 2001-ig, amikor belépett a Westel-hez. Átviteltechnikai tervezőként és később osztályvezetőként részt vett a 3G bevezetésében. Az évtized elejétől az Átviteltechnikai Fejlesztő Központ vezetője volt, és a korábbi vezetékes és mobil átviteltechnikai hálózatok konszolidációját, a 4G-t támogató felhordó hálózat fejlesztését és a 100Gbps DWDM rendszer bevezetését irányította.

Öt évvel később ismét a mobil csapathoz csatlakozott, és a stratégiai tervezesért felelős központot vezette, 2018-ban vette át a Vezeték nélküli Ágazat irányítását, ahol meghatározó szerepe volt az 5G szolgáltatás bevezetésében és fejlesztésében, illetve a mobilhálózat-korszerűsítési projekt elindításában.

Bóka László TelekomBóka László lett a Platform&Core Services Tribe vezetője. A terület feladata a megbízható, stabil hálózati platform biztosítása a Telekom hang- és adatszolgáltatásaihoz, valamint rugalmas, könnyen elérhető platformszolgáltatások nyújtása belső és külső ügyfeleink számára.

A távközlési szakmérnök, mérnök-közgazdász diplomával is rendelkező szakember 1995 óta dolgozik a Magyar Telekom és jogelődjeinél. Szakmai karrierje a vezetékes távközlési hálózatokhoz kapcsolódik, annak minden területén dolgozott a fejlesztéstől kezdve az üzemeltetésig különböző vezető pozíciókban.

Jelentős szerepe volt a szélessávú vezetékes internethálózat (ADSL) kiépítésében a 2000-es évek elején. Vezetésével indult az első hagyományos digitális telefonközpont modernizációs projekt, amely során az ország nyugati részében ún. SIP protokoll alapú technológiára álltak át. Nevéhez fűződik a Fixed Access Shared Service Center alapítása és működtetése a DT csoporton belül.

Kovács Róbert TelekomA Fixed Access Tribe vezetője Kovács Róbert lett. A terület célja gigabit-képes, modern vezetékes hozzáférési hálózat biztosítása az ország egész területén. Kovács Róbert 1992-ben lépett be a Magyar Telekom jogelődjéhez, és azóta is a vállalatnál dolgozik. Az általa vezetett szervezeti egység jelenlegi feladata az optikai hálózat fejlesztése és a kábelhálózat korszerűsítése. Korábban a műszaki szolgáltatások és a műszaki támogató szervezeteket vezette a Lakossági Szolgáltatások területen.

Orincsay Dániel TelekomOrincsay Dániel, a Technology Steering HUB vezetője lett, feladata a műszaki terület technológiai és pénzügyi stratégiai tervezésének, illetve infrastrukturális transzformációjának támogatása a tribe-okkal szorosan együttműködve.

A szakember több mint húsz év távközlési és IT vezetői és szakmai gyakorlattal rendelkezik. Tíz évet töltött az Ericssonnál, majd 12 éve csatlakozott a Telenorhoz. Az elmúlt öt évben a Telenor Magyarország Network Sharing igazgatója volt. Olyan nagyszabású egyéb projekteket is vezetett, mint a Telenor Magyarország integrációja a PPF csoportba vagy a hálózati infrastruktúra új vállalatba történő átszervezése.

Nagy Péter TelekomNagy Péter vezeti a TU Service Management and Field Operations Tribe-ot, amelynek feladata a helyszíni üzemeltetés biztosítása az ország teljes területén, valamint a hálózati és szolgáltatási hibák megelőzése, elhárítása az ügyfelek számára.

A részleg vezetője húsz év szakmai tapasztalattal és tizenöt év vezetői tapasztalattal rendelkezik a szolgáltatásmenedzsment és -üzemeltetés területén. A diploma megszerzése után szakmai karrierjét az IBM Global Services Hungary-nél shift vezetőként kezdte, majd 7 évet töltött a magyarországi Lufthansa Systems-nél a Microsoft Infrastruktúra Management részleg vezetőjeként.

A Unisys Global Services Hungary-hez 2011-ben csatlakozott, ott különböző vezetői pozíciókat töltött be a globális üzemeltetés területén. Az elmúlt években az üzemeltetési központok globális igazgatója volt, és feladatai között szerepelt többek között az üzemeltetési központok digitális transzformációs stratégiájának meghatározása és végrehajtása globális szinten.

Gareth Lewis TelekomA Digital Platform Tribe feladata digitális platformok biztosítása a többi tribe számára. A terület vezetője Gareth Lewis lett, aki a Leeds Egyetemen szerezte mesterdiplomáját mesterséges intelligencia témakörben. A játékiparban és az űriparban tett kitérőket követően az agilis módszertan és műszaki architektúrák szaktanácsadójaként tevékenykedett, majd az UBS-nél folytatta pályafutását.

Az UBS-nél töltött 10 év alatt kezdetben a digitális és agilis transzformációt irányította, amely lehetővé tette a befektetési bank architektúrájának átalakítását és a middle és back office rendszerek jelentős konszolidációját. Ennek a projektnek a során került Lengyelországba 5 évvel ezelőtt. Idén a Lengyel UBS Befektetési Bank vezetőjeként vált meg az UBS-től.