Digitális betegút-menedzsmenttel bővülhet Magyarország e-egészségügyi rendszere, az EESZT, a Roche Magyarország jóvoltából. A gyógyszergyártó által fejlesztett alkalmazással tervezhetővé válik a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át egészen az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

BETMEN lehet az egészségügy új szuperhőse

A Digitális Betegút-menedzsment Applikáció – röviden BetMen – olyan innovatív technológiai platform, amely kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, legyen az a háziorvos, szakorvos, vagy a páciens. Mindezt olyan módon, hogy az a beteg minél gyorsabb gyógyulását szolgálja, a lehető legkisebb klinikai terheléssel.

A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján, interaktív megoldások révén a terápiás eljárásokat a háziorvos, vagy a szakorvos a kezelések közben is módosíthatja, a páciens visszajelzései nyomán is.

BETMEN lehet az egészségügy új szuperhőse

Az applikáció segítségével az egészségügyi finanszírozó vagy betegellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a beteg utakat, szükség esetén beavatkozhat. A folyamatokról értékalapú kimutatások készíthetők intézményekre, orvosokra lebontva. A statisztikák pontos képet adhatnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról és megvalósításáról.

A szóban forgó applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte, a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel együttműködésben. Az alkalmazást a Roche alapítványa térítésmentesen adta át az Országos Kórházi Főigazgatóságnak – áll a cég közleményében.