A fejlesztéshez az Apple Pay, a Google Pay, a Mastercard és a K&H rendszerét hangolták össze a bank IT szakemberei.

Digitális SZÉP kártya

Közel kétéves fejlesztői együttműködést zárt le a közelmúltban az első digitális SZÉP kártya bevezetése. A bankkártyához hasonló kinézetű, attól azonban lényegesen eltérő háttérrendszerrel működő elektronikus plasztikkártya után – a bankkártyává válást átugorva – szintet lépett a fizetési megoldás.

Az eddig csak mágnescsíkkal lehúzható SZÉP kártya mellett létrejött ennek digitális változata is, ami érintésmentes terminálnál és okoseszközös fizetéssel használható.

A hazai piacon elsőként megjelent digitális SZÉP kártyához az Apple Pay és a Google Pay globális fizetési megoldásokat, a Mastercard bankkártya rendszert és a pénzintézet SZÉP kártya rendszerét integrálták a K&H fejlesztői.

Összetett rendszer, egyszerű használat

„A mobiltelefonnal használható funkció azáltal jöhetett létre, hogy a két, egymástól független rendszert, a bankkártyás és a SZÉP kártyás fizetési módot, úgy hangoltuk össze, hogy bár a működésben összefonódnak, a mögöttes adatok mégis elkülönülten tárolódnak” – avat be a megoldás részleteibe Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője.

Hozzáteszi: a projekt különlegessége nemcsak a technikai kihívás, hanem az is, hogy a legnagyobb technológiai óriáscégek, digitális fizetési szereplők, nemzetközi kártyatársaság amerikai, belga, francia, olasz és angol szakértőivel volt lehetőségük együtt gondolkodni.

A K&H digitális SZÉP kártya tavaly novembertől közel 6 ezer elfogadóhelyen használható azoknak a K&H bankszámlával rendelkező K&H SZÉP kártya birtokos ügyfeleknek, akiknek a telefonjukon van NFC funkció és iOS vagy Android operációs rendszerrel működik, illetve Apple Watch okosórájuk is van.

Az új szolgáltatáshoz elég a K&H mobilbankban hozzárendelni a K&H SZÉP kártyát az Apple Wallet-hez vagy a Google Pay-hez, ezt követően pedig az egyenleg lekérdezés és a tranzakciós előzmények is automatikusan elérhetők.

A kereskedők és a szolgáltatók bekapcsolódása folyamatos a K&H digitális SZÉP kártya elfogadóhely-hálózatba.