Eszköze a számítógép nélkül működő VR headset, a virtuális edzést pedig valósághű kiegészítőkkel is fokozhatjuk.

Itt az új innovatív edzésforma – a VR fitnesz

A digitalizáció korában újszerű megközelítést kínál a virtuális valóságban végezhető testmozgás, a VR fitnesz, amelynek alapeszközéhez a virtuális valóság technológiájú szemüvegekhez(VR headset) számtalan, kifejezetten edzésre fejlesztett applikáció érhető el.

A VR fitneszre a legalkalmasabbak a számítógép nélkül is használható VR headsetek(Meta Quest 2, PICO 4.) Ezek segítségével változatos mozgásformák közül válogathatunk, még edzőterembe sem kell mennünk, az otthonunk kényelmében végezhetjük a különféle mozgásokat – hívja fel a figyelmet az ezen eszközöket forgalmazó INFUZE.hu webshop.

Ha bokszolni támad kedvünk, akkor irány a ring, amihez már valósághű VR bokszkesztyűt is találhatunk. Ha táncolni szeretnénk, irány a parkett, ahol saját virtuális edzőnk is lehet, aki segít a lépések elsajátításában.

Szobabiciklin, vagy evezőpadon ülve is akár egy tengerparti helyszínen találhatjuk magunkat, ahol kellemesebb tekerni és evezni, mint a saját nappalinkban. A VR fitnesz révén is javulhat az állóképességünk, erősödik az izomzatunk, akár még fogyhatunk is.

Ha már otthonosan mozgunk ebben az edzésformában, a terhelést tovább növelhetjük a kifejezetten a VR fitneszhez fejlesztett kiegészítőkkel, például a kontrollersúlyokkal.

Néhány érdekesebb VR fitnesz applikáció:

Les Mills bodycombat – egy kiadós edzés a világ vezető fitneszvállalatától

FitXR – aerobik és tánc a csoportos órák energiájával, de otthoni kényelemben.

The Thrill of the Fight – VR boxolás feszültséglevezetésnek

Creed – olyan érzés, mintha egy videójátékkal játszanál, de úgy éget, mint egy edzés.

Beat Saber – egy szívdobogtató VR-ritmusjáték.

Synth Riders – Egy kicsit akció, egy kicsit tánc, egy kicsit ritmus, és főleg zene