A világméretekben alkalmazott új technológiák bevezetése az évszázadok során többször is kiváltott komoly ellenállást. Ilyen volt a gőzgép, az elektromos áram feltalálása és ilyen most napjainkban az 5G.

Mi az 5G és mi nem?

A Magenta Podcast alábbi epizódjában a téma iránt érdeklődők szakértőktől szerezhetnek információkat az új mobilhálózati technológiáról, hogy ezek birtokában maguk dönthessék el, hogyan viszonyuljanak hozzá.

Miben hoz majd változást az 5G a hétköznapi életben vagy a gazdaság szereplői számára? Milyen szakmák azok, amelyeket már nem is érdemes kitanulni, mert a gépek majd elvégzik helyettünk a munkát? Miben lesz mindig is szükség az ember tudására?

Az adásban szó esik a talán legszélesebb kört foglalkoztató kérdésről, az egészségügyi kockázatokról is, amiről Vári Péter, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság műszaki főigazgató-helyettese beszél. Az alapokat Kiss Tamás, a Telekom projektvezetője taglalja, míg Magyar Gábor, a BME professzora, az eszközökről, a hálózatról és a bennük rejlő hétköznapi és üzleti lehetőségekről tájékoztat.