Mától Magyarországon is előrendelhető az első túra-okosóra, amely jelzi a túra útvonalról való letérést, és, hogy el ne tévedjünk, ha kell, megtervezi a visszautat is.

Új Honor okosóra

A járvány idején is jól teljesít, és a következő években is jó üzlet marad a készülékgyártóknak az okosóra. Az IDC legfrissebb előrejelzése szerint 2020-2024 között évi 14,3 százalékkal bővül ezeknek az eszközöknek a globális piaca, ami idén éves szinten 91,4 millió darabot, a vizsgált időszak végén pedig már 156 millió darab eladását jelenti majd.

Extrém környezeti viszonyokhoz is alkalmazkodik

A piaci konjunktúra mellett is nagy a verseny a gyártók között. Az egyes márkáknak folyamatosan keresnie kell azokat az újdonságokat, amikkel újabb felhasználói csoportokat célozhatnak meg.

Ennek jegyében is debütált a berlini szórakoztatóelektronikai vásáron a Huawei-hez tartozó Honor márka Watch GS Pro modellje, amely az eddig ismert okosóra funkciók mellett a hegymászóknak, túrázóknak nyújt egyedi lehetőségeket. Beépített, kettős műholdas helymeghatározó(GPS) rendszerével, ha szükséges megtervezi akár a túrázás kiinduló pontjához visszavezető utat, valamint jelzi, ha a túrázó letért a kijelölt útvonalról.

Segít eligazodni a természetben, a napkelte és a napnyugta időpontja mellett tájékoztat a hold- és az árapály fázisokról, és előrejelzi, ha az időjárás hirtelen rosszabbra fordul. Az extrém környezeti viszonyokhoz való igazodást a 14-féle szigorú amerikai katonai szabványnak( MIL-STD-810G) való megfelelés garantálja.

Egyaránt jól bírja a magas és az alacsony hőmérsékletet, megbízhatóan működik esőben vagy párás környezetben, hősokk, homok, por vagy folyadékszennyezés esetén is. Edzett AMOLED kijelzője ellenáll az ütés okozta károsodásnak is.

Egyes télisportok teljesítményét nagy részletességgel méri

Egy feltöltéssel alapjáraton 25 napig is működőképes, de ami a tűrázóknak fontos még teljesítmény módban és folyamatosan bekapcsolt navigációval is akár 40 órán át üzemképes marad, utántöltése 2 óra alatt megoldható.

A szíj nélkül 45,5 grammot nyomó eszköz rozsdamentes acél gombokkal rendelkezik, óralapja saját fotókkal személyre is szabható. Több mint százféle egyéb kül- és beltéri sportot is támogat, köztük a kerékpározást, a magas intenzitású intervallumos edzést (HIIT), a crossfitet és a funkcionális tréningeket.

Precízen méri több téli sport – síelés, sífutás és snowboardozás – adatait, követi a megtett távolságot, a nyomvonalat, a maximális sebességet és a meredekséget, a függőleges emelkedést és ereszkedést, a magasságot, a pulzusszámot és az elégetett kalóriákat.

A hívásfogadáshoz és a hangutasításos indításához pedig a vele párosított okostelefonnak elegendő 100 méteres hatótávolságon belül lennie. A készülék magyar nyelvű menüvel érkezik, október 5-18. között előrendelhető, az előrendelést a legújabb vezeték nélküli fülhallgatóval honorálja a gyártó. Az ajánlott fogyasztói ára: 89 990 forint.

Személyi edzésprogramot ad a Watch ES

Az okosóra család másik új tagja a Honor Watch ES, amolyan virtuális személyi edzőként funkcionálhat, 95 különböző kül- és beltéri sporttevékenységet képes monitorozni és valós időben megjeleníteni.

Különlegessége, hogy mind az otthoni edzést, mind a munka közben is végezhető testmozgást 12-féle komplex és animált edzésprogrammal támogatja, legyen az egy a vállfájdalmat oldó gyakorlatsor, hasizomedzés vagy zsírégető torna.

A szögletes formájú óra fele olyan nehéz, mint a Watch GS Pro, egy feltöltéssel 10 napig is használható, és kijelzője ugyancsak személyre szabható saját képekkel is. Mindkét óra méri a pulzust és a vér oxigénszintjét, figyeli az alvást és a stressz szintet. Előrendelésben a Honor Watch ES-hez is jár a fülhallgató, ajánlott ára 34 990 forint.