Szakmák

Kik azok a finfluencerek?

Olyan emberek, akik közösségimédia-platformjukon osztanak meg személyes tapasztalatokat, tippeket, véleményeket és tanácsokat tartalmazó videókat a befektetésekkel, a költségvetés-tervezéssel, a pénzügyi trendekkel és a gazdasággal kapcsolatban.

Megvan a megoldás a kiberbiztonsági szakemberhiányra(?)

Az IT-biztonság tipikusan olyan terület, ahol égető problémát jelent a munkaerőhiány, évről évre egyre több szakember hiányzik a szakmából, ami becslések szerint 2025-re már elérheti a 3,5 milliót is. Itt jöhetnek képbe a digitális megoldások, köztük a mesterséges intelligencia(AI).

Nők az ICT-ben: ösztönző programok és példaképek

A negyven év feletti korosztályból keres a digitális szakmákban dolgozó női példaképeket az Informatikai Vállalkozások Szövetsége(IVSZ) és a Women in Technology(WiTH). A Huawei Technologies Hungary pedig országos pályaorientációs programot hirdetett meg egyetemi felvételi előtt álló lányoknak. Két friss kezdeményezés a mostani lehetőségekből.

Ezeket kell tudnia a fenntarthatósági menedzsereknek

Egyre kritikusabb szempont a vállalatok életében a fenntarthatóság és az érdekében tett lépések, amivel nehezen tart lépést a munkaerőpiac. Óriási a hiány a zöld szempontokat a cégek működésébe beépítő szakemberekből, de milyen tudás szükséges hozzá?

Betöltés

Hirdetés


Kövess minket!

Partnereink