IoT

Energiamonitoring szolgáltatást vezet be a Vodafone

A mérőrendszerrel a vállalkozások mérsékelhetik az energiafelhasználásukat, a rendszer nemcsak az aktuális fogyasztást monitorozza, hanem riasztást is küld, ha az átlépi az előre meghatározott küszöbértéket, utat engedve a gyors beavatkozásnak.

Lélegeztetőkbe való szenzorokkal indul a Sensirion magyar gyára

Egy év múlva már termel a svájci székhelyű Sensirion szenzorgyártó cég első Svájcon kívüli európai gyára Debrecenben. A hazai leánycég első és jelenleg egyetlen alkalmazottja az az Ábrahám László, akinek a neve 19 évig egy másik nagy elektronikai gyártó, a texasi National Instruments(NI) itteni leányvállalatával forrott össze. Vele beszélgettünk a váltásról és a jövőbeni tervekről.

Az 5G hálózatok felpörgetik az M2M piacot is

Már ma is milliós nagyságrendben kommunikálnak a gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. A növekedés az 5G technológiával, amely a korábbinál jóval nagyobb számú igény egyidejű kiszolgálására képes, látványosan felgyorsul.

Szaporodnak a hazai IoT-hálózatok(frissítés)

A Vodafone most jelentette be, hogy augusztustól éles kereskedelmi szolgáltatásként teszi elérhetővé országos lefedettségű keskenysávú(NB)-IoT hálózatát. Időközben a piacról még hiányzó Telenor is reagált megkeresésünkre.

Szenzorokkal az almamolyok ellen

A mezőgazdasághoz köthető többféle megoldás is döntős volt az első 24 órás IoT hackathonon, amit a T-Systems Magyarország és innovációs laborja a Kitchen Budapest (KiBu) a Szegedi Tudományegyetem Informatikai karával közösen rendezett.

Betöltés