Jogi nyilatkozat

A https://digitrendi.hu  weboldalt (a továbbiakban: weboldal) a Press-Comp Bt. (mint Szolgáltató) üzemelteti.

A weboldal használata előtt olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot! Ez a nyilatkozat szabályozza a webhely és a rajta szereplő valamennyi anyag Ön általi használatát.

A digitrendi.hu  használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat.

1.    Szerzői jogok

Jelen weboldalon található saját készítésű és szerkesztésű cikkek, publicisztikai művek, az információk feltöltése, aktualizálása Press-Comp Bt. illetve Sági Gyöngyi  (a továbbiakban: szerző) munkája alapján készül(t).  Ezek mind egyedileg, mind összességükben a szerző tulajdonában álló szerzői művek és bármilyen felhasználásuk a szerző engedélyéhez kötött.

A weblapon található valamennyi információ – ide értve minden képi, videó és szöveges tartalmat is – szerzői jogi védelem alatt állnak.

A szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A szerző, az alábbi feltételek szerinti felhasználásba azonban beleegyezik :

  • a pontos https://digitrendi.hu weboldal forrás megjelölésével és  linken keresztüli hivatkozással,
  • saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében a digitrendi.hu oldalak tartalma vagy kivonatai számítógépen tárolhatók, kinyomtathatók.

Ha a felhasználó e kötelezettségét nem teljesíti, vagy teljesíti, de a szerző nem járul hozzá a műve felhasználásához és ennek ellenére a művét forrás és szerző megjelölése nélkül mégis jogosulatlanul felhasználja, akkor a felhasználóval szemben a szerző  jogdíjat fog követelni.

A weboldalon található információk kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, semmilyen körülmények között sem minősülnek tanácsadásnak, vagy ajánlásnak, azok nem szolgálhatnak semmilyen döntés, vagy intézkedés alapjául.

A szolgáltató fenntartja azt a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül a portál bármely vagy összes szolgáltatását megszüntesse.

A weboldalon technikai pontatlanságok és helyesírási hibák előfordulhatnak. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a mindenkor megjelenő tartalmat és az információkban leírt adatokat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassa, kijavítsa és/vagy tökéletesítse.

2.    Jogkövetkezmények

A szerző a jogsértő felhasználás esetén követelhető jogdíj igényének érvényesítése, a jogsértés megállapítása, illetve a jogosulatlan felhasználás megtiltása, valamint további esetleges kárigénye érvényesítése érdekében bírósághoz vagy más hatósághoz fordulhat.

3.    Védjegyek

A szolgáltató partnereinek weboldalon megjelenő védjegye az adott partner hozzájárulásával szerepel a weboldalon. A védjegyek felhasználására kizárólag a védjegy jog tulajdonosa jogosult.

4.    A weboldal tartalma

A weboldalon megjelenő cikkek, anyagok megjelenésének időpontja a bejegyzés tetején található. Elolvasás előtt minden esetben ellenőrizze a dátumot, ugyanis előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikk már nem aktuális.  A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a cikkek tartalma tudásuknak megfelelően pontosak és a weboldal témájához kapcsolódóan hasznosak legyenek.  Azonban a közölt adatok tartalmáért, azok betartásukért és annak következményeiért, valamint aktualitásáért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések csak tájékoztató jellegűek.

A megjelentetett információk nem minősülnek adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak. A weboldalon található információk alapján hozott illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ezen felül a Szolgáltató nem vállal semmiféle felelősséget a honlap nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, vagy más hasonló okból keletkező közvetlen, vagy közvetett károkért, veszteségekért, költségekért, vagy a honlapon található, vagy azon keresztül elérhető információk pontosságáért, naprakészségéért.

5.    A weboldalhoz való hozzáférés

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A weboldal, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a weboldal használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

6.   Kapcsolódó honlapok

A weboldal tartalmaz olyan linkeket, amelyek más honlapokra mutatnak.

A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget, kötelezettséget a kapcsolódó honlapokon lévő információkért, azok tartalmáért.

 

Pár sorban

Nyílt forráskódú lesz a Huawei operációs rendszere, a Harmony OS

Éves fejlesztői konferenciáján a Huawei hamarosan megjelenő frissítéseket jelentett be az EMUI 11, a HarmonyOS 2.0 és a Huawei HiLink szolgáltatásokra. Az EMUI 11–et számos biztonsági újítással, használat során folyamatosan tanuló intelligens szoftverrel, valamint megújult szolgáltatásokkal frissítették. A cég azt is bejelentette, hogy a HarmonyOS nyílt forráskódú lesz, a fejlesztők érdemi hozzáférést kapnak a Huawei – jövő évtől már okostelefonokon is elérhető – saját operációs rendszeréhez.(Digitrendi)

***

SAP megoldást választ a MOL beszerzési rendszere digitalizációjához

A MOL-csoport a beszerzési folyamatainak komplett digitalizációját az SAP Ariba megoldások bevezetésével, és az Ariba Networkhöz csatlakozva valósítja meg. Az üzleti hálózat, 190 ország több mint 5 millió vállalatát hozza közös platformra, és mintegy 3460 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolít. A MOL vállalatirányítási és munkaerő-menedzsment rendszere is SAP-s platformokon működik. Az energetikai cég a következő három évben további SAP szoftvereket és szolgáltatásokat fog igénybe venni. (Digitrendi)

***

Telekom: idén is pályázhatnak díjmentességre a nonprofit szervezetek

A Magyar Telekom megújította a nonprofit szervezeteknek szóló egyéves havidíjmentességet kínáló pályázatát, a szektor digitalizációját támogatva. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra, ami  . vezetékes, internet és hang szolgáltatás mellett mobil hang- és adatforgalmat is magában foglal, szeptember 25-ig lehet pályázni. https://legyelteis.hu/magenta1_business-nonprofit/ (Digitrendi)

***

Gamer-telefonnal jön a Xiaomi POCO almárkája

A Xiaomi almárkájaként 2018-ban alakult POCO bemutatta gamer-telefonját a POCO X3-at, ami hamarosan nálunk is kapható lesz. Az eszköz a Qualcomm eddigi legerősebb 4G processzorával, és nagyteljesítményű akkumulátorral van felszerelve, ami egyetlen töltéssel kétnapos üzemidőt biztosít. A négyes kamerarendszerű telefon árkategóriájának egyik legjobban frissülő kijelzőjével rendelkezik, ami fontos a játékoknál.  Az új mobil két változatban kerül a piacra, az olcsóbb ajánlott fogyasztói ára 89900, a drágábbé 99900 forint.(Digitrendi)

***

Telekom: korlátlan mobilnettel indul az új tanév a Magenta1 ügyfeleknek

Egyedi készülék-csomagajánlattal, számos egyéb, a tanévkezdést segítő kedvezménnyel készült az iskolakezdésre a távközlési cég. A Magenta1 előfizetők a meglepetéskuponok mellé szeptember elejétől egy hétig korlátlan mobilnetet is aktiválhatnak a Telekom hálózatán.(Digitrendi)

***

Fertőtlenítő kapuval lép piacra a Safe-Gate

Safe Gate

A Safe-Gate fertőtlenítő kapujának a használatával 5 másodperc alatt elpusztítható a ruházaton és a bőrön megtelepedő vírusok és baktériumok 75-80 százaléka. A kapu több prevenciós eszközt „csomagol egybe”: köztük az érintésmentes kézfertőtlenítőt, hőmérőt, nagynyomású ködgenerátoros porlasztót és a hazai fejlesztésű speciális fertőtlenítőszert, ami bio, öko és bőrbarát, nem károsítja a ruházatot, sminket, frizurát és a környezetet. (Digitrendi)

***

Elindult az azonnali fizetési rendszer második szakasza

Szeptember 1-jétől további tranzakciótípusokkal bővült az azonnali fizetési rendszer. A pénzforgalmi szolgáltatók által tömegesen feldolgozott átutalásokat – vállalati kötegelt átutalások, rendszeres és értéknapos átutalások –, és a vállalati kötegelt fizetési kérelmeket is be lehet küldeni az azonnali fizetési rendszerbe, a banki munkaidőn kívül is. Az új szolgáltatások bevezetése ugyanakkor nem kötelező – áll az MNB közleményében.(Digitrendi)

***

Vodafone: újabb településekre jutott el a szupergyors internet

Három közép-magyarországi régióban fejezte be a UPC-től örökölt vezetékes hálózatfejlesztési projektet a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében a Vodafone Magyarország. Ezzel újabb, 18 ezer végponton tette hozzáférhetővé a nagy sebességű szélessávú internetelérést. A fejlesztés révén lakossági és üzleti előfizetők, iskolák, és közigazgatási intézmények számára tud többszáz megabit/s sebességű netelérést nyújtani a cég a monori, dabasi és a gyáli járásban.(Digitrendi)

***

Megtriplázódik az autók okosórájának az adatkerete

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást. A „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és az eszköz wifi hotspotként is használható. Mostantól a Drivey 4 tarifacsomag 5GB-os adatkeretét 15 GB-ra emeli a szolgáltató.(Digitrendi)

***

Ingyenes IT-karrier alapozó képzés indul

Az egyéni tempóban, nagyjából 2 hét alatt elvégezhető online képzést a PROGmasters indítja. A résztvevők átfogó képet kapnak az egyes IT-szakmákról, majd logikai és személyiségtesztek, játékos tananyagok, kvízek, élő karriertanácsadás, illetve az IT-képzésekről szóló, szintén élő webinárium segítségével eldönthetik, hogy milyen munkakör illik hozzájuk az informatikában. Kipróbálhatják a programozást és a tesztelést is. (Digitrendi)

***

A Wipro korszerűsíti és digitalizálja az E.ON infrastruktúra szerződését

A Wipro Ltd, informatikai, tanácsadási és üzleti folyamatszolgáltatással foglalkozó cég nyerte el a németországi E.ON több évre szóló stratégiai, infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási szolgáltatásokra kiírt pályázatát. A hibrid felhőre alapozott megújulás célja a működési hatékonyság és az innováció fokozása.(Digitrendi)

***

Itt a digitális arany, amit egy magyar fintech vitt tőzsdére

Az arany iránti kereslet folyamatosan nő a világban az elmúlt hónapokban. Egy magyar fintech, a BlockBen ezért létrehozta és tőzsdére vitte az arany digitális változatát. A BlockNoteX 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszköz, az Ethereum platformon. A magyar fintech Svájcban őrzi a letétbe helyezett nemesfémet. (Digitrendi)

***

Indul a jelentkezés az ingyenes, online informatikai oktatásra

Jövő péntekig lehet jelentkezni a 8 hetes ingyenes, online informatikai oktatásra, a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon. A sikeres vizsgát tevők 100 százalékos állami támogatással vehetnek részt a nyár végén induló felnőtt IT-képzések valamelyikén.  A május 25-én induló állami képzés első felében a felhő alapú munkavégzés, a biztonságos internetezés, a Windows operációs rendszer és a hálózati alapismeretek a „tananyag”. A képzés végére a résztvevők megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást és a tesztelést is. (MTI)

Mobilban tárolható koronavírus teszt tanúsítvány

A napokban debütál az ID&Trust fejlesztése, a GoodID COVID-19 Green megoldás, amelyet elsőként a Róbert Magánkórházban próbálnak ki. Az intézmény által elvégzett koronavírus tesztről – az eredmény értelmezése céljából színkódokkal ellátott – ingyenes digitális igazolást kaphatunk, ami azonnal bekerül az Androidon és iOS-en egyaránt futó GoodID mobil irattárca alkalmazásba. (Digitrendi)

Partnereink

Hirstart logo