Jogi nyilatkozat

A https://digitrendi.hu  weboldalt (a továbbiakban: weboldal) a Press-Comp Bt. (mint Szolgáltató) üzemelteti.

A weboldal használata előtt olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot! Ez a nyilatkozat szabályozza a webhely és a rajta szereplő valamennyi anyag Ön általi használatát.

A digitrendi.hu  használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat.

1.    Szerzői jogok

Jelen weboldalon található saját készítésű és szerkesztésű cikkek, publicisztikai művek, az információk feltöltése, aktualizálása Press-Comp Bt. illetve Sági Gyöngyi  (a továbbiakban: szerző) munkája alapján készül(t).  Ezek mind egyedileg, mind összességükben a szerző tulajdonában álló szerzői művek és bármilyen felhasználásuk a szerző engedélyéhez kötött.

A weblapon található valamennyi információ – ide értve minden képi, videó és szöveges tartalmat is – szerzői jogi védelem alatt állnak.

A szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A szerző, az alábbi feltételek szerinti felhasználásba azonban beleegyezik :

  • a pontos https://digitrendi.hu weboldal forrás megjelölésével és  linken keresztüli hivatkozással,
  • saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében a digitrendi.hu oldalak tartalma vagy kivonatai számítógépen tárolhatók, kinyomtathatók.

Ha a felhasználó e kötelezettségét nem teljesíti, vagy teljesíti, de a szerző nem járul hozzá a műve felhasználásához és ennek ellenére a művét forrás és szerző megjelölése nélkül mégis jogosulatlanul felhasználja, akkor a felhasználóval szemben a szerző  jogdíjat fog követelni.

A weboldalon található információk kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, semmilyen körülmények között sem minősülnek tanácsadásnak, vagy ajánlásnak, azok nem szolgálhatnak semmilyen döntés, vagy intézkedés alapjául.

A szolgáltató fenntartja azt a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül a portál bármely vagy összes szolgáltatását megszüntesse.

A weboldalon technikai pontatlanságok és helyesírási hibák előfordulhatnak. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a mindenkor megjelenő tartalmat és az információkban leírt adatokat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassa, kijavítsa és/vagy tökéletesítse.

2.    Jogkövetkezmények

A szerző a jogsértő felhasználás esetén követelhető jogdíj igényének érvényesítése, a jogsértés megállapítása, illetve a jogosulatlan felhasználás megtiltása, valamint további esetleges kárigénye érvényesítése érdekében bírósághoz vagy más hatósághoz fordulhat.

3.    Védjegyek

A szolgáltató partnereinek weboldalon megjelenő védjegye az adott partner hozzájárulásával szerepel a weboldalon. A védjegyek felhasználására kizárólag a védjegy jog tulajdonosa jogosult.

4.    A weboldal tartalma

A weboldalon megjelenő cikkek, anyagok megjelenésének időpontja a bejegyzés tetején található. Elolvasás előtt minden esetben ellenőrizze a dátumot, ugyanis előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikk már nem aktuális.  A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a cikkek tartalma tudásuknak megfelelően pontosak és a weboldal témájához kapcsolódóan hasznosak legyenek.  Azonban a közölt adatok tartalmáért, azok betartásukért és annak következményeiért, valamint aktualitásáért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések csak tájékoztató jellegűek.

A megjelentetett információk nem minősülnek adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak. A weboldalon található információk alapján hozott illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ezen felül a Szolgáltató nem vállal semmiféle felelősséget a honlap nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, vagy más hasonló okból keletkező közvetlen, vagy közvetett károkért, veszteségekért, költségekért, vagy a honlapon található, vagy azon keresztül elérhető információk pontosságáért, naprakészségéért.

5.    A weboldalhoz való hozzáférés

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A weboldal, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a weboldal használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

6.   Kapcsolódó honlapok

A weboldal tartalmaz olyan linkeket, amelyek más honlapokra mutatnak.

A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget, kötelezettséget a kapcsolódó honlapokon lévő információkért, azok tartalmáért.

 

Pár sorban

Festményekkel veszi fel a versenyt az LG Posé tévéje

Egyedi szövetborítású a mesterséges intelligenciával felszerelt legújabb LG tévé, a Posé, ami a tervezők szándéka szerint dekorációs elemként is megállja a helyét. A forma és az anyaghasználat mellett a festőállványhoz hasonlító talp ad további festményekre emlékeztető megjelenést a készüléknek. A tévé visszahajló hátoldalán könyvek, képek, lemezek vagy más kisebb tárgyak helyezhetők el rajta, akár egy polcon. A Gallery üzemmódban a tévé különleges vászonná válik, amelyen műalkotások vagy fényképek is megjeleníthetőek. A már nálunk is kapható készülék 4K felbontású, a legújabb OLED technológiájú kijelzővel felszerelt. (Digitrendi)

***

Digitális képességfejlesztési szakképzés tanároknak a Debreceni Egyetemen

Neveléspszichológia, számítógépes gondolkodás, digitális óraszervezés, programozási alapismeretek, prezentációs technológiák, adatvizualizáció, ezeket tartalmazza a Debreceni Egyetem pedagógusoknak szánt új 480 órás, akkreditált felsőfokú szakképzése. A korábban informatika néven ismert tantárgy az idei tanévtől digitális kultúra nevet visel. Az idén szeptembertől indult kétszemeszteres, akkreditált felsőfokú szakképzés már gyakorló tanároknak szól, függetlenül attól, milyen szakon oktatnak. A képzés második szemeszterében a tervezési ismeretek gyakorlati alkalmazása zajlik, a hallgatók a tanultak alapján saját témát választanak és szakdolgozatot írnak. A résztvevőnkénti 130 000 forintos tandíj több mint 90 százalékát a Yettel ProSuli programja vállalta át. (Digitrendi)

***

Látványos javulás az okostelefonok grafikai képességeiben

Az OPPO és a Qualcomm bemutatta azokat a megoldásait, amelyek nagy erőforrás igényű, ultrarealisztikus fénymodellezési eljárásokat tesznek lehetővé már a mobileszközökön is. A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformján az OPPO saját PhysRay szoftverfejlesztő készletével a fejlesztők és a felhasználók számára is elérhetővé válnak a még valósághűbb fényeffektusok létrehozására képes megoldások. A technológia képességeit a bemutatón a Camp Guard nevű lövöldözős játékkal demonstrálták, amelyben a renderelés hatékonysága a tesztek során ötszörösére nőtt, miközben 90%-kal csökkent a CPU-terhelés, aminek köszönhetően a legjobb mobiljátékok egyenletes 60 FPS-sel, képkocka per másodperc futhatnak a Snapdragon lapkát tartalmazó készülékeken. Az OPPO következő Find X készüléke már az új mobilplatformra épül. (Digitrendi)

***

Közös informatikai céget alapít a Rheinmetall és a 4iG

A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft.(R4 Kft.) az alapítók tavalyi bejelentése alapján jön létre 51%-ban a 4iG Nyrt., 49%-ban pedig a német Rheinmetall részesedésével. Az újonnan létrehozott cég a jövő évtől nyújt projekt és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat a főként hadiipari profilú utóbbi társaság magyarországi és globális leányvállalatainak, illetve a későbbiekben egyéb piaci ügyfelek számára is. (Digitrendi)

***

VoLTE roaming Szlovákiában a Telekom ügyfeleinek

Idén októbertől a HD hangminőséget nyújtó VoLTE (4G hang) technológia már roaming helyzetben is elérhető a Szlovákiába utazó lakossági havidíjas és legtöbb üzleti havidíjas Telekom ügyfél számára, a Slovak Telekom hálózatán. A Slovak Telekom 4G előfizetői pedig Magyarországra látogatva használhatják a Magyar Telekom 4G hálózatát beszédhívásokra is, arra alkalmas készülékkel és díjcsomaggal. A szolgáltató hosszú távú célja, hogy a VoLTE-alapú roaming minél több országgal működjön.(Digitrendi)

***

Extra erős akkumulátorral felszerelt a HONOR új okostelefonja

Árban a belépőszintű, tudásban inkább a középkategóriás okostelefonok vevőit célozza meg a HONOR X6 okostelefonja, amely már Magyarországon is elérhető. Fő jellemzői az 5000 mAh-s akkumulátor, ami 17 óra videóstreamet is kibír, egy 50MP-es hátlapi kamerát is tartalmazó háromkamerás rendszer és a 64 GB-os belső tárhely kártyával 1 TB-ig is bővíthető. Az egyedi eBook móddal fekete-fehérre vált a kijelző, a jobb olvasási élményért. A készülék nálunk az eMAG kínálatában érhető el 79 990 forintos áron.(Digitrendi)

***

Újabb modellel bővül az okosfülesek magyarországi piaca

A londoni székhelyű Nothing márka november 4-től nálunk is forgalmazza legújabb okos fülhallgatóját, az Ear (stick)-et. Az eszköz 12,6 mm-es egyedi hangszóróval, akár 29 órás lejátszási idővel és természetesebb érzést biztosító, félig a fülbe helyezhető(half in-ear) kialakítással rendelkezik, amivel szinte észrevétlenné válik. Az új generációs ClearVoice technológia három nagyfelbontású mikrofonnal és továbbfejlesztett algoritmussal szűri a hangos háttérzajokat, ami a beszélő hangját felerősíti, így nagy szélben vagy tömegben is jól hallható. Magyarországon elsőként az iStyle-nál és az eMAG-nál lesz kapható 51.900 forintos ajánlott kiskereskedelmi áron.(Digitrendi)

***

Szlovák befektető többségi tulajdonában a Green Fox Academy

A Sandberg Capital vásárolta meg a Green Fox Academy többségi tulajdonát, az így szerzett tőkét a a bootcamp a vállalati üzletágának erősítésére és nemzetközi terjeszkedésre fordítja. A hazai piac meghatározó programozó iskolája Csehországban három, Szlovákiában egy év alatt ért el piacvezető pozíciót ért el. A Green Foxot Langmár Péter, Kökény Tamás, Bárdos Kristóf és Fazekas Barbara alapította 2015-ben. A cég korábban két sikeres befektetési kört zárt. Az elsőt 2018-ban Balogh Péter (Baconsult) angyalbefektetővel, valamint a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, a másodikat pedig 2020-ban az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel. A Sandberg belépésével Balogh Péter kisebbségi tulajdonosként folytatja, a másik két befektető kiszállt a vállalatból. (Digitrendi)

***

Budapesten nyitotta második európai szervizközpontját a Panasonic

Az ezer négyzetméteres létesítmény a walesi Cardiffban található első központot egészíti ki. A budapesti helyszínt a magyarországi műszaki felsőoktatásból kikerülő szakember utánpótlás lehetősége, a meghatározó piacokhoz való közelség és az összes nagyobb fuvarozóval való jó kapcsolat miatt választották. Utóbbi a gyors és hatékony logisztikát teszi lehetővé, a szervizelést igénylő termékek expressz begyűjtéséhez és visszaküldéséhez. (Digitrendi)

***

Folytatódik a látássérülteket segítő szoftverek ingyenes licenc programja

Továbbra is ingyenesen igényelhetik a látássérültek a legnépszerűbb képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek magyar nyelvű licenceit, amelyek az Informatika a Látássérültekért Alapítványon keresztül érhetők el. A 2024.nyaráig folytatódó programot négy éve indította el a NISZ Zrt. azóta már közel 8000 látássérült vette igénybe. A szoftverek a https://infoalap.hu/adomanyozas/orszag_licenc/ weboldalról tölthetők le. Aktiválásuk a NISZ Zrt. által üzemeltetett https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található űrlap kitöltésével kezdeményezhető és az azt követően, e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.(Digitrendi)

***

Komondor a legújabb magyar szuperszámítógép

Öt ezer laptop teljesítményével(5petaflops) debütál Magyarország eddigi legerősebb szuperszámítógépe(HPC), amelynek telepítése szeptemberben kezdődött a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában, amely a Debreceni Egyetemen található. Az új szupergép a nagykapacitású processzoros és a grafikus számítási egységek mellett mesterséges intelligencia, illetve Big Data partíciót is tartalmaz. A gép kapacitását a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és partnereik térítésmentesen vehetik igénybe, de feltételekkel a k+f tevékenységet végző piaci szereplők számára is elérhető lesz.(Digitrendi)

***

Gamifikált preboardinggal bővül a munkaerőfelvétel a Magyar Bankholdingnál

A hazai HR-szakmában is újszerűnek számító gamifikált, vagyis játékosított preboardinggal egészítette ki munkaerőfelvételi folyamatát a Magyar Bankholding. (A preboarding az állásajánlat elfogadásától a belépés napjáig tartó folyamat). A pénzintézet októbertől terjesztette ki ezzel onboarding programját, utóbbi az állásajánlat elfogadása és a belépés közötti időszakra vonatkozik. A teljes digitális folyamat játékosított formában zajlik, az új belépők 13 egymásra épülő helyszínen küldetéseket teljesíthetnek párbeszédeken, minijátékokokon és kvízeken keresztül. (Digitrendi)

***

Több eszközt is kiszolgáló egeret mutatott be a Dell

A Dell Bluetooth Travel Mouse(MS700),a világ első olyan elforgatható egere, amely Bluetooth-on keresztül több eszközzel is használható. Az új kiegészítőt a sokat utazóknak, több helyszínen dolgozóknak tervezték. A mindössze 56,9 gramm súlyú egér hátsó része elforgatható, amitől laposabb lesz, így könnyebben tárolható és hordozható. Nincs szükség pótelemekre, az egér élettartama 24 hónap. A készülék akár 3 eszközhöz is zökkenőmentesen csatlakozhat Bluetooth 5.0-n keresztül. Az optikai LED-érzékelővel és az állítható 4000 DPI-vel felszerelt egérrel kényelmesen navigálhatunk a különböző felbontású monitorokon.(Digitrendi)

***

A Huawei okosórái is kompatibilissé váltak a Strava alkalmazással

Mostantól együttműködik a Huawei összes viselhető okoseszköze az ismert közösségi fitneszalkalmazással, a Strava-val. A Huawei Egészség app és a Strava közötti szinkronizációval a gyártó viselhető okoseszközein rögzített adatok könnyen átvihetők a Strava felhasználói fiókba.A Strava applikáció a futók, kerékpárosok és túrázók által mért adatok rögzítésére és megosztására alkalmas, ebben a felhasználók nemcsak rögzíthetik és nyomon követhetik teljesítményüket és megtett útvonalukat, hanem saját hírfolyamukban meg is oszthatják az edzéseiket, és megjegyzéseket fűzhetnek követőik és barátaik hasonló tevékenységéhez.(Digitrendi)

Partnereink