Jogi nyilatkozat

A https://digitrendi.hu  weboldalt (a továbbiakban: weboldal) a Press-Comp Bt. (mint Szolgáltató) üzemelteti.

A weboldal használata előtt olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot! Ez a nyilatkozat szabályozza a webhely és a rajta szereplő valamennyi anyag Ön általi használatát.

A digitrendi.hu  használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat.

1.    Szerzői jogok

Jelen weboldalon található saját készítésű és szerkesztésű cikkek, publicisztikai művek, az információk feltöltése, aktualizálása Press-Comp Bt. illetve Sági Gyöngyi  (a továbbiakban: szerző) munkája alapján készül(t).  Ezek mind egyedileg, mind összességükben a szerző tulajdonában álló szerzői művek és bármilyen felhasználásuk a szerző engedélyéhez kötött.

A weblapon található valamennyi információ – ide értve minden képi, videó és szöveges tartalmat is – szerzői jogi védelem alatt állnak.

A szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A szerző, az alábbi feltételek szerinti felhasználásba azonban beleegyezik :

  • a pontos https://digitrendi.hu weboldal forrás megjelölésével és  linken keresztüli hivatkozással,
  • saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében a digitrendi.hu oldalak tartalma vagy kivonatai számítógépen tárolhatók, kinyomtathatók.

Ha a felhasználó e kötelezettségét nem teljesíti, vagy teljesíti, de a szerző nem járul hozzá a műve felhasználásához és ennek ellenére a művét forrás és szerző megjelölése nélkül mégis jogosulatlanul felhasználja, akkor a felhasználóval szemben a szerző  jogdíjat fog követelni.

A weboldalon található információk kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, semmilyen körülmények között sem minősülnek tanácsadásnak, vagy ajánlásnak, azok nem szolgálhatnak semmilyen döntés, vagy intézkedés alapjául.

A szolgáltató fenntartja azt a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül a portál bármely vagy összes szolgáltatását megszüntesse.

A weboldalon technikai pontatlanságok és helyesírási hibák előfordulhatnak. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a mindenkor megjelenő tartalmat és az információkban leírt adatokat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassa, kijavítsa és/vagy tökéletesítse.

2.    Jogkövetkezmények

A szerző a jogsértő felhasználás esetén követelhető jogdíj igényének érvényesítése, a jogsértés megállapítása, illetve a jogosulatlan felhasználás megtiltása, valamint további esetleges kárigénye érvényesítése érdekében bírósághoz vagy más hatósághoz fordulhat.

3.    Védjegyek

A szolgáltató partnereinek weboldalon megjelenő védjegye az adott partner hozzájárulásával szerepel a weboldalon. A védjegyek felhasználására kizárólag a védjegy jog tulajdonosa jogosult.

4.    A weboldal tartalma

A weboldalon megjelenő cikkek, anyagok megjelenésének időpontja a bejegyzés tetején található. Elolvasás előtt minden esetben ellenőrizze a dátumot, ugyanis előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikk már nem aktuális.  A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a cikkek tartalma tudásuknak megfelelően pontosak és a weboldal témájához kapcsolódóan hasznosak legyenek.  Azonban a közölt adatok tartalmáért, azok betartásukért és annak következményeiért, valamint aktualitásáért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések csak tájékoztató jellegűek.

A megjelentetett információk nem minősülnek adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak. A weboldalon található információk alapján hozott illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ezen felül a Szolgáltató nem vállal semmiféle felelősséget a honlap nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, vagy más hasonló okból keletkező közvetlen, vagy közvetett károkért, veszteségekért, költségekért, vagy a honlapon található, vagy azon keresztül elérhető információk pontosságáért, naprakészségéért.

5.    A weboldalhoz való hozzáférés

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A weboldal, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a weboldal használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

6.   Kapcsolódó honlapok

A weboldal tartalmaz olyan linkeket, amelyek más honlapokra mutatnak.

A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget, kötelezettséget a kapcsolódó honlapokon lévő információkért, azok tartalmáért.

 

Pár sorban

Ingyenes IT-karrier alapozó képzés indul

Az egyéni tempóban, nagyjából 2 hét alatt elvégezhető online képzést a PROGmasters indítja. A résztvevők átfogó képet kapnak az egyes IT-szakmákról, majd logikai és személyiségtesztek, játékos tananyagok, kvízek, élő karriertanácsadás, illetve az IT-képzésekről szóló, szintén élő webinárium segítségével eldönthetik, hogy milyen munkakör illik hozzájuk az informatikában. Kipróbálhatják a programozást és a tesztelést is. (Digitrendi)

***

A Wipro korszerűsíti és digitalizálja az E.ON infrastruktúra szerződését

A Wipro Ltd, informatikai, tanácsadási és üzleti folyamatszolgáltatással foglalkozó cég nyerte el a németországi E.ON több évre szóló stratégiai, infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási szolgáltatásokra kiírt pályázatát. A hibrid felhőre alapozott megújulás célja a működési hatékonyság és az innováció fokozása.(Digitrendi)

***

Itt a digitális arany, amit egy magyar fintech vitt tőzsdére

Az arany iránti kereslet folyamatosan nő a világban az elmúlt hónapokban. Egy magyar fintech, a BlockBen ezért létrehozta és tőzsdére vitte az arany digitális változatát. A BlockNoteX 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszköz, az Ethereum platformon. A magyar fintech Svájcban őrzi a letétbe helyezett nemesfémet. (Digitrendi)

***

Indul a jelentkezés az ingyenes, online informatikai oktatásra

Jövő péntekig lehet jelentkezni a 8 hetes ingyenes, online informatikai oktatásra, a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon. A sikeres vizsgát tevők 100 százalékos állami támogatással vehetnek részt a nyár végén induló felnőtt IT-képzések valamelyikén.  A május 25-én induló állami képzés első felében a felhő alapú munkavégzés, a biztonságos internetezés, a Windows operációs rendszer és a hálózati alapismeretek a „tananyag”. A képzés végére a résztvevők megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást és a tesztelést is. (MTI)

Mobilban tárolható koronavírus teszt tanúsítvány

A napokban debütál az ID&Trust fejlesztése, a GoodID COVID-19 Green megoldás, amelyet elsőként a Róbert Magánkórházban próbálnak ki. Az intézmény által elvégzett koronavírus tesztről – az eredmény értelmezése céljából színkódokkal ellátott – ingyenes digitális igazolást kaphatunk, ami azonnal bekerül az Androidon és iOS-en egyaránt futó GoodID mobil irattárca alkalmazásba. (Digitrendi)

***

A Zoom az Oracle felhőjét választotta

A videókonferencia platformok egyik leggyorsabban növekvő szereplője a Zoom Video Communications Inc. a közelmúltban az Oracle-t választotta felhőszolgáltatójának. A napi 300 millióra is megugró felhasználószám jóvoltából a Zoom már naponta több mint hét petabájtot továbbít a partner cég szerverein keresztül, ami nagyjából megegyezik 93 évnyi HD videóval. (Digitrendi)

***

Telekom: újabb díjkedvezmények járvány idején

A mobil ügyfelek számára a cég május végéig meghosszabbítja a 30napig felhasználható 10 GB ingyenes mobilnetet. A kiegészítőadatopciók díja pedig dupla adatmennyiséget foglal magában. A háziorvosként dolgozó kisüzleti előfizetők ezer percet kapnak ingyen,ami itthon beszélhető le. A cég bevezeti a Korlátlan Extra Net csomagot, az 5 ezer forintba kerülő opció aktiválásával a havidíjasok mobilnet adatkerete – május 4. és június 30. között akár többször is – 30 napra korlátlanná tehető. (Digitrendi)

***

ECDL-bizonyítványt is ér a jeles informatikai érettségi

Az emelt-, vagy középszintű informatikai érettségit jelesre teljesítők további vizsga nélkül igényelhetik az ECDL-bizonyítványt, amit elektronikus úton juttat el nekik az Európai Számítógép-használói Jogosítvány(ECDL) hazai képzését felügyelő Neumann Társaság. A dokumentum a hazai felsőoktatási intézményekben mentességet ad az informatika alapképzés óráiról. A benne foglalt ismeretek sok munkakör betöltéséhez is alapfeltételnek számítanak. (Digitrendi)

***

Analitikai rendszer a kórházi ágyak és lélegeztetőgépek optimalizálására

A súlyos koronavírusos betegek kezelését szolgáló kórházi ágy és lélegeztetőgép kapacitásokat monitorozza egy új informatikai rendszer, amelyet német felkérésre a SAS szoftvercég fejlesztett. Az új platform nemcsak az aktuális kihasználtságot, hanem az erőforrásigények várható alakulását is előre jelzi. Ennek révén jobban tervezhető a kórházi személyzet és a gyógyításhoz szükséges eszközök felhasználása. (Digitrendi)

***

Apple Music a Samsung okostévéiben

Az elsők között a Samsung is elérhetővé tette az Apple Music alkalmazást az okostévé készülékeiben.. A 2018-as és annál későbbi modelleken az app jóvoltából az előfizetők több mint 60 millió dalt streamelhetnek reklámok nélkül, megnézhetik a legújabb videóklipeket, valamint ismert nemzetközi zenei szakértők és véleményvezér művészek egyedi lejátszási listái közül válogathatnak.(Digitrendi)

***

MKB: videóbank szolgáltatás vállalati ügyfeleknek is

Videóbank szolgáltatását most már a vállalatok számára is elérhetővé tette az MKB BANK. Ennek keretében a banki tanácsadók digitális eszközökön lebonyolított élő beszélgetés során pontosítják az ügyféllel a hiteligényét, tájékoztatják a lehetséges konstrukciókról. A hitelképesség-vizsgálatot követően az érdeklődők el is indíthatják igénylésüket. A szolgáltatás munkanapokon érhető el, Android és iOS, Google Chrome, MozillaFirefox, Microsoft Edge és Apple Safari böngészőkben. (Digitrendi)

***

Ingyenes home office képzési portál

Hays Learning néven ingyenes online képzési portált indított a Hays. Ennek célja, hogy segítse a munkáltatókat és a távmunka csapatokat a hatékony működésben, a munkanapok megtervezésében. Bármilyen méretű cég számára elérhető a platform, amely három kurzust kínál: a távmunka-végzés, a jól-lét (wellbeing), az egészség és biztonság. A portálon keresztül a munkáltatók képzéseket is kijelölhetnek a munkavállalóknak, és azokat nyomon követhetik.(Digitrendi)

***

Vészhelyzet idején online is lehet ECDL-vizsgát tenni

A járvány idején webkamerával, mikrofonnal felszerelt saját számítógépükről is teljesíthetik az ECDL-vizsgát a képzés résztvevői – jelentette be a számítógép-használói jogosítvány képzési programját felügyelő Neumann Társaság. További feltétel, hogy a vizsgázó számítógépén telepítve kell legyenek a vizsgához használt szoftverek, és a vizsga időtartama alatt a lakás adott helyiségében más ne tartózkodjon. (Digitrendi)

***

Videóbank szolgáltatást indított az MKB

A pénzintézet ügyfelei mostantól már videóchaten keresztül is tudják intézni ügyeik egy részét. A VideóBANK szolgáltatás munkanapokon 8:00 és 16:30 között érhető el ,és egyéb ügyintézési lehetőségek mellett lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek ennek használatával nyilatkozzanak, ha nem kívánnak élni a hiteltörlesztési moratóriummal. Aszolgáltatás használható mobileszközökön (Android és iOS), asztali gépeken és laptopokon Chrome, Firefox, Edge és Safari böngészőkben.(Digitrendi)

***

S20-as funkciókkal frissült a Samsung S10-es sorozat és a Note 10

A Samsung áprilistól a Galaxy S20 szériára fejlesztett innovatív funkciókkal frissíti az S10-es és Note10 készülékeket is. Ezek közé tartozik a mesterséges intelligencia alapú okos felvétel funkció, amivel az eszköz többféle fotót és videórészletet készít egyszerre a kamerarendszerrel, majd ezekből a legjobbakat emeli ki a felhasználónak. A Clean Gallery funkcióval a fotótár automatikusan csoportosítja a hasonló témájú képeket . A Quick Share-rel pedig a tartalmak megosztása is gyorsabbá válik, akár egyszerre több közeli készülékkel is. (Digitrendi)