Jogi nyilatkozat

A https://digitrendi.hu  weboldalt (a továbbiakban: weboldal) a Press-Comp Bt. (mint Szolgáltató) üzemelteti.

A weboldal használata előtt olvassa el figyelmesen ezt a jogi nyilatkozatot! Ez a nyilatkozat szabályozza a webhely és a rajta szereplő valamennyi anyag Ön általi használatát.

A digitrendi.hu  használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat.

1.    Szerzői jogok

Jelen weboldalon található saját készítésű és szerkesztésű cikkek, publicisztikai művek, az információk feltöltése, aktualizálása Press-Comp Bt. illetve Sági Gyöngyi  (a továbbiakban: szerző) munkája alapján készül(t).  Ezek mind egyedileg, mind összességükben a szerző tulajdonában álló szerzői művek és bármilyen felhasználásuk a szerző engedélyéhez kötött.

A weblapon található valamennyi információ – ide értve minden képi, videó és szöveges tartalmat is – szerzői jogi védelem alatt állnak.

A szerző előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A szerző, az alábbi feltételek szerinti felhasználásba azonban beleegyezik :

  • a pontos https://digitrendi.hu weboldal forrás megjelölésével és  linken keresztüli hivatkozással,
  • saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében a digitrendi.hu oldalak tartalma vagy kivonatai számítógépen tárolhatók, kinyomtathatók.

Ha a felhasználó e kötelezettségét nem teljesíti, vagy teljesíti, de a szerző nem járul hozzá a műve felhasználásához és ennek ellenére a művét forrás és szerző megjelölése nélkül mégis jogosulatlanul felhasználja, akkor a felhasználóval szemben a szerző  jogdíjat fog követelni.

A weboldalon található információk kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, semmilyen körülmények között sem minősülnek tanácsadásnak, vagy ajánlásnak, azok nem szolgálhatnak semmilyen döntés, vagy intézkedés alapjául.

A szolgáltató fenntartja azt a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül a portál bármely vagy összes szolgáltatását megszüntesse.

A weboldalon technikai pontatlanságok és helyesírási hibák előfordulhatnak. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a mindenkor megjelenő tartalmat és az információkban leírt adatokat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassa, kijavítsa és/vagy tökéletesítse.

2.    Jogkövetkezmények

A szerző a jogsértő felhasználás esetén követelhető jogdíj igényének érvényesítése, a jogsértés megállapítása, illetve a jogosulatlan felhasználás megtiltása, valamint további esetleges kárigénye érvényesítése érdekében bírósághoz vagy más hatósághoz fordulhat.

3.    Védjegyek

A szolgáltató partnereinek weboldalon megjelenő védjegye az adott partner hozzájárulásával szerepel a weboldalon. A védjegyek felhasználására kizárólag a védjegy jog tulajdonosa jogosult.

4.    A weboldal tartalma

A weboldalon megjelenő cikkek, anyagok megjelenésének időpontja a bejegyzés tetején található. Elolvasás előtt minden esetben ellenőrizze a dátumot, ugyanis előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikk már nem aktuális.  A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a cikkek tartalma tudásuknak megfelelően pontosak és a weboldal témájához kapcsolódóan hasznosak legyenek.  Azonban a közölt adatok tartalmáért, azok betartásukért és annak következményeiért, valamint aktualitásáért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések csak tájékoztató jellegűek.

A megjelentetett információk nem minősülnek adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak. A weboldalon található információk alapján hozott illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ezen felül a Szolgáltató nem vállal semmiféle felelősséget a honlap nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, vagy más hasonló okból keletkező közvetlen, vagy közvetett károkért, veszteségekért, költségekért, vagy a honlapon található, vagy azon keresztül elérhető információk pontosságáért, naprakészségéért.

5.    A weboldalhoz való hozzáférés

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A weboldal, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a weboldal használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

6.   Kapcsolódó honlapok

A weboldal tartalmaz olyan linkeket, amelyek más honlapokra mutatnak.

A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget, kötelezettséget a kapcsolódó honlapokon lévő információkért, azok tartalmáért.

 

Pár sorban

Idén is lesz „Kódolj határok nélkül!” címmel programozó verseny

A Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. harmadik alkalommal hirdeti meg nyílt forráskódú programozó versenyét „Kódolj határok nélkül!” címmel, amelyre november 1-jéig lehet nevezni. A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok a nyílt forráskódú technológiában bővítsék a tudásukat. A bajnokság idén novemberben két online fordulóval zajlik majd. (Digitrendi)

***

4iG: hipergyorsan lezárult az Invitech akvizíciója

A 4iG tulajdonába került az Invitech ICT Services Kft. (Invitech), miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) múlt heti jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyi zárása is megtörtént. Az akvizícióval a 4iG újabb nagy lépést tett afelé, hogy az informatika mellett a távközlési piacon is erősítse pozícióját mind Magyarországon, mind a régióban.(Digitrendi)

***

Megjött a magyar piacra az OPPO új okostelefonja

A júliusban bejelentett A16s okostelefon mától Magyarországon is megvásárolható. A készülék a mobilszolgáltatók mellett az eMAG, az eDigital és a Media Markt üzletekben érhető el. Az új eszközel a márkának már három okostelefonja (OPPO A16s, OPPO Reno5 5G, OPPO Reno5 Z 5G), valamint három vezeték nélküli fülhallgató modellje, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 kapható a magyar piacon.(Digitrendi)

***

Használt telefonokra és kiegészítőkre is köthető biztosítás a Telenornál

A mobilok szerepének felértékelődésével egyre többen kötnek biztosítást a mobilszolgáltatójuknál biztosítást az ott vásárolt telefonjaikra és kiegészítőikre. A felmerült igények alapján a Telenornál a készülékbiztosítás mostantól a használt – és akár máshol vásárolt – telefonokra, valamint IMEI- vagy sorozatszámmal rendelkező egyéb készülékekre, táblagépekre, okosórákra is elérhető lesz, lakossági és üzleti ügyfelek részére egyaránt. (Digitrendi)

***

IPonNovation: Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood a díjazottak között

A gamerek webshopjának első startup versenyén közel száz startup mérette meg magát. A döntőbe jutott hat vállalkozásból hármat díjaztak. A harmadik helyen az AllRYS végzett, ők egy vegán rizskészítmény piaci bevezetését tervezik, amit sportolók számára fejlesztettek ki. A második a DIOO (Digitális Okosjáték Óvodásoknak) projekt lett. Az iskolaérettséget vizsgáló és felkészítő rendszer 16 fontos képesség területén segít a gyerekeknek különböző játékokkal. Az első helyet a DoBox szerezte meg. A csapat hordozható dokkoló állomásokat tervez és gyárt Apple eszközökre. (Digitrendi)

***

Új IT- központot létesít Debrecenben és Szegeden a COSMO CONSULT

A német informatikai csoport magyar leányvállalata a fejlesztő és szolgáltató jellegű központtal legalább 50 új munkahelyet teremt az IT szakemberek számára. A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a COSMO CONSULT ügyfeleit a Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban.(Digitrendi)

***

Több nyelven is elérhető a hazai fejlesztésű AI- kurzus

Átadták a magyar fejlesztésű mesterséges intelligencia alapozó kurzus cseh, szlovák és lengyel nyelvi verzióit a Digitális Jólét Program által szervezett okos város konferencián. A mesterséges intelligencia alapjaival megismertető kampány keretében, a kurzusra már tízezernél többen regisztráltak, ami az angol mellett már a többi visegrádi ország nyelvén is elérhetővé válik. (Digitrendi)

***

Újabb balkáni cégre pályázik a 4iG

A Telenor Montenegro után előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a TeleGroup csoport 70 százalékos tulajdonának megvásárlására. A közel 30 éves társaság Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor, leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is szolgáltat. Az akvizíció december végéig zárulhat.(Digitrendi)

***

Bővíti stratégiai partnerségét a HONOR és a Microsoft

A Huawei-ből kivált HONOR a jövőben szorosan együttműködik majd az úttörő mesterséges intelligencia(AI) megoldások és eszközök fejlesztése, további technológiai stratégiák megvalósítása terén. A kínai cég bejelentette a HONOR MagicBook V 14 bevezetését is, amely már a Microsoft Windows 11 operációs rendszerrel előtelepítve érkezik.(Digitrendi)

***

Digitális pénzügyi és biztonsági labort nyit Európában a Huawei

A Huawei Technologies a vállalat Helsinkiben lévő K+F központjában Digitális Pénzügyi és Biztonsági Innovációs Laboratóriumot (Fin²Sec) hozott létre, azzal a céllal, hogy az európai pénzügyi szolgáltatások mielőbb digitálissá váljanak. A finn inkubátorban olyan programokat fejlesztenek, amelyek elősegítik a jobb ipari szabványok kialakítását, és a mai igényekhez igazodó termékek és szolgáltatások kifejlesztését.(Digitrendi)

***

IKEA bútorok gamereknek

Az IKEA és a Republic of Gamers (ROG) együttműködött a gamerekre tervezett új bútorok kifejlesztésében, amely októbertől lesz elérhető az IKEA áruházakban. Az új gamer termékválaszték több mint 30 terméket tartalmaz, beleértve a gamerasztalokat és -székeket, valamint jó néhány kiegészítőt – köztük egér-kábelvezetőt, nyakpárnát, gyűrűs lámpát is. (Digitrendi)

***

Új informatikai laborok a Pannon Egyetemen

Az egyetemi oktatást segítik azok az informatikai laborok, amelyeket a Programozd a jövőd! projekt keretében adtak át ma Veszprémben, a Pannon Egyetemen. Az új eszközöknek és szoftvereknek köszönhetően a hallgatók naprakész és piacképes tudásra tehetnek szert, és nemzetközileg elismert szakmai vizsgabizonyítvány megszerzésére is ingyenesen nyílik lehetőségük. (Digitrendi)

***

Eltűnik a „Mi” a Xiaomi készülékek nevéből

A Xiaomi “Mi” termékcsaládja a jövőben egyszerűen a “Xiaomi” nevet fogja viselni a harmadik negyedévtől kezdve. A névváltás régiónként más-más időben mehet végbe. Az új márkaarculattal az anyamárkához két termékcsalád tartozik majd: a Xiaomi és a Redmi készülékek, előbbi a prémiumkategóriát képviseli, utóbbi pedig a fiatalabb közönséget célozza meg az elérhetőbb árú eszközökkel. (Digitrendi)

Dizájner kollekció okostelefonon tervezve

Legújabb nyári kollekcióját teljes egészében a Samsung csúcstelefonján, a Galaxy S21 Ultra 5G-n tervezte Daubner Anna. Az egyedi pólókat az állatvilág ihlette, a divattervező minden eladott darab után ezer forinttal támogatja a Hortobágyi Madárkórházat, az összeget a Samsung további egymillió forinttal fejeli meg. (Digitrendi)

***

Közelít az ezerhez a DIGIMobil településszintű lefedettsége

Indulásának második éve végére 800 hazai településen érhető el a DIGI mobilszolgáltatása. A 2019.májusától tesztüzemben idén januártól élesben működő DIGIMobil legutóbbi hálózatfejlesztése 25 újabb települést érint, köztük van: Balatonfűzfő, Békéssámson, Borsodnádasd, Fajsz, Kistelek, Kozármisleny, Polgár, Sajószöged, Szarvaskő, Szigethalom, Tahitótfalu, Zsédeny és Zsámbok is.(Digitrendi)

Partnereink

Hirstart logo