Szoftver

Időálló magyar szoftverek: 25 éve indult a JAZZ

Kényszerlépésekkel kezdődött, kulcsszoftver lett abból a CRM-alapú számlázási rendszerből, amit negyedszázada fejlesztettek a Westel 900 informatikusai. A platform jelentős részét a mai napig használja a Magyar Telekom. A történetet az egykori kulcsszereplők egy részének a bevonásával jártuk körbe.

Mikor mondhatunk végre búcsút a Captcha boxoknak?

Az interneten böngészve valószínűleg már szembesültünk olyan felugró box-szal, amelyben egy furcsa képből kellett kiválasztani az összes, kerékpárt ábrázoló képkockát, vagy be kellett írni a megadott helyre a kacskaringós betűsorokat.

Így látja a technológiai ipar főbb irányait az SAP „vizionáriusa”

Izgalmas területet visz az SAP-n belül Martin Heinig, aki a piacvezető üzleti szoftvergyártó jövőjét kutatja a cégnél, az új vállalkozások és technológiákért felelős vezetőként. A vállalat barcelonai konferenciáján beszélgettünk az átalakuló szoftveriparról, a kvantumtechnológiáról, a metaverzumról, a generatív AI-ról és arról is, mire használná az SAP az internet új korszakát, a Web 3-at.

Erőteljes teljesítmény, valódi hordozhatósággal

A digitalizált világban jártas felhasználók szerteágazó és pörgős életét segítheti a maga hardveres szoftveres eszközeivel a Lenovo egyik legújabb laptopja a Yoga Slim 7i Pro X Gen 7. Vannak benne intelligens, biztonságos, erőteljes, ugyanakkor a könnyű hordozhatóságot támogató megoldások is.

Nemsokára jöhetnek az önfejlesztő háztartási gépek

A brit Dyson mérnökei már önfejlesztő és összekapcsolódásra képes háztartási gépek fejlesztésén dolgoznak. Ennek elősegítésére a következő öt évben további 2 ezer fővel, főként robotikai mérnökökkel bővül a társaság globális szoftverfejlesztő csapata.

Betöltés