Fintech

Csúcson a fintech befektetések

A tavalyi 210 milliárd dolláros összes globális befektetés negyede áramlott a fizetési szolgáltatásokba. Egyre népszerűbbek már a kriptovaluta és blokklánc invesztíciók is – állapítja meg a KPMG kutatása.

Katalizálja a banki digitalizációt és a fintech piacot a járvány

A magyarországi fintech ökoszisztémáról és a hazai bankrendszer digitalizációs szintjéről tette közzé első jelentését a Magyar Nemzeti Bank(MNB). A jelentés alapjául szolgáló digitalizációs felmérésre alapozva a jegybank további lépéseket tervez a bankszektor digitalizációjának a felgyorsítására.

Lassan nyílnak a banki adatkapuk Magyarországon

Az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései tavaly ősszel léptek életbe, az ezen alapuló első hazai ügyletre 5 hónapot kellett várni. Milyen tapasztalatok szűrhetők le a K&H Bank és aSzámlázz.hu együttműködésének első néhány hetéről?

Turbófokozatra kapcsolt a Revolut Magyarországon

Már túl van a negyedmillión a Revolut ügyfelek száma Magyarországon, amely az elmúlt hónapokban az egyik leggyorsabban bővülő piaca lett a londoni székhelyű fintech cégnek. A legújabb termékekről, a jövőbeni piaci stratégiáról beszélgettem a cég két lengyelországi szakértőjével.

Betöltés