HR

Nők az üzleti életben – még ma is küzdelmes a pálya

Azt gondolná az ember (lánya), hogy a 21.században, legalább a világ fejlettebb részén már megvalósult a nemek közti egyenlőség, legyen szó a munkáról, fizetésről, a ranglétrán való előre jutásról. Nem lenne szabad, hogy a befektetők is hátrányosabban kezeljék a vállalkozásra kész nőket.

Egyetemi tárgy lesz nálunk a ChatGPT

A mesterséges intelligencia(AI) önálló tárgyként jelenik meg jövő februártól a magyar felsőoktatásban. A Neumann János Egyetem erről kötött megállapodást egy a ChatGPT oktatásával foglalkozó startuppal.

Tudunk még újat mondani a technológiai pályát (nem) választó nőkről?

A technológiai szektor az egyik leginnovatívabb, folyamatosan fejlődő ágazat, ahol jók a fizetések, és a tapasztalt szakemberekre számos állásajánlat is vár. A lehetőséget azonban itthon is inkább a férfiak ragadják meg, a nők aránya alig több mint 10 százalék. Az okokat kereste egy újabb hazai kutatás, amiben az eddig ismerteken felül, vannak új megállapítások is.

Kik azok a finfluencerek?

Olyan emberek, akik közösségimédia-platformjukon osztanak meg személyes tapasztalatokat, tippeket, véleményeket és tanácsokat tartalmazó videókat a befektetésekkel, a költségvetés-tervezéssel, a pénzügyi trendekkel és a gazdasággal kapcsolatban.

Betöltés