Biztonság

IT-biztonság: februártól megújul az egyik legismertebb szabvány

Az automatizálást támogató üzleti-informatikai szoftverek fejlesztése, a már elavult IT-rendszerek korszerűsítése biztonsági kihívásokkal jár. Az újszerű biztonsági kockázatok csökkentése korszerűbb eszközöket igényel, így időszerű az ISO 27000-es IT-biztonsági szabványcsalád korszerűsítése.

Már a mesterséges intelligenciát is bevetik a kiberbűnözők

Néhány év alatt a négyszeresére nőtt Magyarországon a kibertámadások rendőrségi statisztikákban megjelenő száma, ami csak egy része a valós eseteknek. A bűnözők együtt haladnak a korral, előszeretettel használnak szándékaik leplezésére korszerű technológiákat, köztük a mesterséges intelligenciát, vagy a deepfake-et.

Menedzselt tűzfalszolgáltatás a Telenortól

Üzleti portfolióját egyre több vezetékes és IT-megoldással bővíti a korábban mobile-only szolgáltatóként ismert Telenor. Egyik legutóbbi szolgáltatása a közép- és nagyvállalatok adatvédelmi problémáira nyújt megoldást.

Kibervédelmi kommandóval erősít a T-Systems

A kibertámadások kapcsán már messze túl vagyunk azon, hogy ez csupán néhány informatikus problémája lenne. A biztonság mára stratégiai kérdés lett – hangzott el azon a háttérbeszélgetésen, ahol bemutatták a cég „kibervédelmi kommandóját” a SWAT csapatot.

Hamarosan DORA tesz majd rendet a pénzpiaci kibertérben

A pénzügyi szervezetek ellen egyre fokozódó kibertámadások miatt és az ellenük folytatott védekezés összehangolása érdekében egységes törvényi szabályozást készít elő az Európai Bizottság. Ez módosítja majd a fintech cégekkel szembeni elvárásokat is.

Az üzleti e-maileket fenyegető leggyakoribb támadások

Újabb hárombetűs röviditést tanulhatunk. Az üzleti e-mailekhez kapcsolódó visszaéléseket BEC( Business Email Compromise) néven tartja nyilván a Kaspersky IT-biztonsági cég. Egy-egy ilyen támadás többmilliós kárt is okozhat adott vállalkozásnak.

Betöltés

Pár sorban

Extra mobilnetet kapnak egy hónapra a Telekom kkv-ügyfelei

Január 15-től február 13-ig 6 GB díjmentes extra mobilnetet ad kkv-ügyfeleinek a Telekom, vállalkozásuk további digitális fejlesztéséhez. A szolgáltató kkv-ügyfelei egy év alatt 44 százalékkal növelték mobiladat-használatukat, zömük előfizetése még 1 GB-os adatkeretre szól. A Telekom SMS-ben értesíti ügyfeleit az adattöbbletről, és automatikusan élesíti a hozzáférést. (Digitrendi)

***

Jövőre érkezik a HONOR első hajtogatható telefonja

HONOR MagicNagy titkolózás övezi még a Huaweiből kivált HONOR első összehajtható modelljét. A Magic V-ről egyelőre annyit tudni, sokkal inkább a Samsung Galaxy Z-jére hasonlít majd, mint a Foldra. A The Elec júliusi tudósítása szerint az összehajtható képernyő 8.03-inch-es, míg a külső képernyőé 6,45 inch lesz. A telefont először Kínában dobják piacra. (Android Authority, Digitrendi)

***

Az ELTE-É az első kvantumoptikai chip a régiónkban

A világ legnagyobb kvantumoptikai processzorát a QuiXQuantum fejlesztette ki. A kvantumoptikai chipek a kvantumszámítógépek központi elemei, amelyek a jelenlegi szuperszámítógépeknél is gyorsabb számítások elvégzésére is alkalmasak. Az ELTE a QuiX chipet a fotonikus kvantumszámítástechnika tudományos kutatására kívánja használni. (Digitrendi)

***

Itt a PocketBook új e-könyv olvasója

A PocketBook megkezdte a PocketBook InkPad Lite e-könyv-olvasó magyarországi értékesítését. Az eszközt megnövelt méretű, kétszer annyi szöveg megjelenítésére alkalmas 9,7 colos kijelzővel, előlapi megvilágítással és oldalsó vezérlőgombokkal tervezték. A PocketBook InkPad Lite ajánlott fogyasztói ára Magyarországon 104 990 forint. (Digitrendi)

***

Már él az ingyenes és végleges adattörlő alkalmazás

December 1-jétől a tartós adathordozó eszközök ¬– mobiltelefonok, laptopok – vásárlásakor a vevő egy adattörlő címkét is kap a kereskedőtől. A címkén szereplő kód és a szükséges azonosítók megadása, valamint az eszköz típusának kiválasztása után egy szoftver segítségével a veglegestorles.hu felületen egyszerűen, visszavonhatatlanul és biztonságosan le lehet törölni az adatokat a selejtezni kívánt tartós adathordozóról. A címkén található kód egy törlésre jogosít. (Digitrendi)

***

Magyarországon nyílik az EY új globális szolgáltatóközpontja

Budapesten hozza létre legújabb nemzetközi szolgáltató központját az EY Global Delivery Services. Ehhez a következő három évben 500 főt tervez felvenni az adótanácsadás, a könyvvizsgálat, az üzleti-, stratégiai és tranzakciós tanácsadás területén. A központ innovatív üzleti megoldásokat kínál az EY tagvállalatai számára. A budapesti a GDS ötödik európai irodája. (Digitrendi)

***

GuideVision: a Daimler-szerződés révén bővülhet a budapesti iroda

A Daimlerrel kötött megállapodás nagy jelentőségű az egy éve már az Infosys részeként működő, részben magyar érdekeltségű cseh felhőszolgáltató számára. A bővülő ügyfélportfólió révén a GuideVision budapesti irodája 25 százalékos létszámbővítést tervezhet. A hét éve alapított cég európai projektjeinek a száma már meghaladja a fél ezret. (Digitrendi)

***

Újabb magyarországi webshoppal bővít a Xiaomi

November közepétől újabb hivatalos Xiaomi webshop érkezik a magyar piacra. A www.mi-home.hu webshop-on az általános árengedményeken felül rövid ideig elérhető, különleges akciók (Flash sale) is lesznek. A november 15-től elérhető online áruház különlegességét az adja, hogy a Flash sale ajánlatok – vagyis a rövid ideig, különlegesen kedvezményes áron felkínált termékek – állandóan lesznek majd a Mi-Home-on. (Digitrendi)

***

Renault modellben debütál az LG új autós infotainment-rendszere

Az új, 2022-es elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál az LG Electronics (LG) okosautós infotainment-rendszerének legújabb generációja. Az infotainment-rendszer szoftverét az LG a Renault-val együtt, a Google Android okosjárművekre fejlesztett verziójára építve fejlesztette ki, agilis keretrendszerben. Az új szoftver a jármű hardverétől függetlenül működik, és számos kényelmi funkciót kínál az operációs rendszer automatikus frissítésének lehetőségétől az autó töltöttségi állapotának távoli ellenőrzéséig. (Digitrendi)

***

Már több mint 2 ezer bázisállomást kezel a Vantage Towers

A Vantage Towers toronyvállalat 2020 novemberében alapította meg magyarországi leányvállalatát. A 10 országban jelenlévő cég felel számos szolgáltató, többek között a Vodafone passzív hálózati elemeiért, így a bázisállomásokért és a hozzájuk tartozó egyéb infrastruktúráért is. A hazai leányvállalat jelenleg több mint 2000 bázisállomást, 800 tornyot, valamint 1200 épületre szerelt állomást üzemeltet, ezeken a területeken további fejlesztéseket, illetve újabb stratégiai együttműködéseket tervez. (Digitrendi)

***

Többhavi ingyenes Apple TV+ szolgáltatás LG okostévé tulajdonosoknak

November 15-től kezdve az LG okostévé tulajdonosok három hónapig ingyenesen vehetik igénybe az Apple TV+ szolgáltatást. A világszerte több mint 80 országban elérhető promóció a 2016 vagy azután vásárolt 4K és 8K LG Smart TV modellekre vonatkozik, és azok a felhasználók vehetik igénybe, akik 2022. február 13-ig regisztrálnak az akcióra.(Digitrendi)

***

4iG: végleges a szerződés a montenegrói Telenor megvételére

Végső szakaszába ért a Telenor Montenegro tulajdonosváltása. A 4iG Nyrt. helyi leányvállalata, a 4iG Montenegro és a PPF Telecom Group a mai napon végleges szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A cég a helyi mobilpiac vezető szolgáltatója, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkezik. A vételár nem nyilvános, a tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat. ( Digitrendi)

Partnereink