Oktatás

Indul a LEGO robotikával fűszerezett Modern Iskola program

A digitális átalakulás gyors ütemben formálja át az oktatási igényeket is. A lexikális tudás helyébe az egyéni képességek fejlesztése lép. Az ezt támogató feltételek megteremtésébe pedig egyre nagyobb mértékben kapcsolódnak be az üzleti vállalkozások.

Négypróbás megmérettetésen a baby boomerek

Nyugdíjasokból és az őket digitális ismeretekre okító diákokból álló csapatok szállhatnak ringbe egy nemrégiben meghirdetett versenyben, ahol a baby boomer generáció bizonyíthatja, mennyire mozog otthonosan a közösségi médiahasználatban.

Eddig félmillióan szereztek PC-s jogsit. Önnek van már?

Online alapismeretekben jók vagyunk, az irodai programok viszont már gyengébben mennek a PC-s jogosítványért folyamodók körében. Ez derül ki a hazai ECDL képzést koordináló Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) legfrissebb elemzéséből.

Blokklánc képzés indul Budapesten

A régión belül elsőként Budapesten, indul szakirányú továbbképzés a blokklánc technológiával kapcsolatban. A képzésre március elejétől jelentkezhetnek a legalább alapképzésben, vagy korábbi főiskolai képzésben szerzett diplomával rendelkezők. A tényleges oktatás idén szeptemberben indul.

Hivatalos képzési program lett a HiperSuli

A Telenor által indított HiperSuli digitális oktatási projekt a hivatalos hazai tanárképzés akkreditált programja lett. A képzésben résztvevők a HiperSuli digitális eszközökre és internethasználatra építő módszertanait sajátíthatják el. A képzés sikeres teljesítéséért 30 kreditpont jár.

Egyre több szakmában lesz szükség a programozói tudásra

A digitalizáció útjára lépett vállalatok már nemcsak klasszikus programozókat keresnek, hanem alkalmazottaik digitális tudását is fejleszteni akarják. Ezért döntött úgy a programozó-képzésre alapított Codecool magániskola, hogy a jövőben céges tréning programokkal is bővíti profilját.

Egyetemekkel kötött képzési és k+f megállapodást a Telekom Csoport

Két egyetemmel fűzi még szorosabbra eddigi képzési és kutatás-fejlesztési(k+f) kapcsolatait a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország. Erről írtak alá stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint az agrár- és élelmiszeripari képzésben meghatározó szerepet játszó Szent István Egyetemmel.

Digitális tanteremből üzleti szolgáltatás

Az üzleti szolgáltatások sorában megszokottaktól eltérő ajánlattal lépett a piacra a UPC Magyarország. „Digitális tanterem” néven az oktatás újkori követelményeinek megfelelő csomagot állított össze a helyi iskolák korszerűsítésére kész önkormányzatok, valamint a magániskolák számára.

Betöltés

Pár sorban

Ománi partnerrel szerződött a Quadron

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A cégek a megállapodástól a következő egy év során mintegy egymillió dollár értékű üzleti potenciál felderítését várják. (Digitrendi)

***

Meghosszabbított együttműködés a Siemens és a BME között

A Siemens hazai csoportja és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem újabb öt évre hosszabbítja meg a köztük lévő 20 éves keretszerződést. Az együttműködés egyik fontos eleme a 2017-ben a villamosmérnöki karon elindított duális mesterképzés. Ennek a terepe a Siemens hazai mérnöki megoldásokat nyújtó kompetenciaközpontja.(Digitrendi)

***

A kábelhálózat egy része is gigabites a Telekomnál

A Magyar Telekom a kábelhálózatán bevezeti a DOCSIS 3.1 szabványt. A gigabites letöltési sebességet biztosító fejlesztés már mintegy 650 ezer hozzáférési ponton érhető el. A megújult hálózaton a hipergyors internet mellett IPTV és vezetékes hangszolgáltatás is igénybe vehető. Az optikai pontokat is beszámítva a cég vezetékes hálózata már több mint 1,7 millió gigabites sebességű elérést kínál a hazai háztartások és vállalkozások egyharmadának. (Digitrendi)

***

A világ legerősebb AI processzora a Huawei-től

A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore AI számítási keretrendszert. A mesterségesintelligencia-alapú(AI) számítási keretrendszereknek kulcsszerepe van abban, hogy az AI alkalmazások fejlesztése könnyebb, maguk az alkalmazások pedig könnyebben elérhetők legyenek. A MindSpore 2020 első negyedévében válik elérhetővé nyílt forráskóddal.(Digitrendi)

***

A Neumann Társaság szervezi a 2023-as Informatikai Diákolimpiát

Négy év múlva – Neumann János születésének 120. évfordulóján Magyarország rendezheti meg a középiskolások legrangosabb informatikai világversenyét. A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia(IOI) 2023-as eseménye Szegeden a Neumann János Számítógéptudományi Társaság(NJSZT) szakmai irányításával valósul meg. Az idei rendezvényről a magyar csapat egy arany-, és egy bronzérmet szerzett.(Digitrendi)

***

Augusztustól jön a Honor 20

Honor 20Augusztustól 1-től nálunk is megvehető a Honor legújabb csúcskategóriás mobilja. A Honor 20 már az új nagysebességű Bluetooth technológiával ellátott, ami az adott környezeti tényezőknek megfelelően változtatja a jelerősséget. A telefon akár 200 méteres távolságig is stabil kapcsolatot teremt. A készülék térhatású hangélményt is biztosító virtuális 9.1-es hangrendszerrel érkezik.(Digitrendi)

***

A Revolut is elindítja az Apple Pay-t Magyarországon

A Revolut is elérhetővé tette az Apple Pay-t a magyar felhasználók számára. A Revolut ügyfelei jelenleg 29 országban használhatják boltokban, applikációkban, vagy weboldalakon a „pénztárcakímélő” fizetési megoldást. A Revolut kártyát a Revolut appon, vagy a Wallet applikáción keresztül adhatják hozzá az Apple Pay szolgáltatáshoz. Akinek még nincs plasztikkártyája, pár kattintással azonnal használható virtuális bankkártyát is hozzáadhat az Apple Wallethez a Revolut appból. (Digitrendi)

Partnereink

Hirstart logo