A gyorsaság az új pénz – vallja Ahmed Elsayed a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgatója. Az idei Brain Barra készült előadásában beszélt arról is, hogyan társulhat be a vállalat a jövőben a startup cégekbe.

Brain Bar 2020

Ahmed Elsayed meggyőződése, hogy manapság a gyorsaság az új pénz. Régebben a cégek olyan projekteken dolgoztak, amelyek három-négy évig is eltartottak és a projekt végén kínálták fel a terméket a vásárlónak. Manapság, ha kivárnánk ezt a hosszú időt, addigra a termékünk már rég elavulttá válik, közben el is veszítjük a kapcsolatot a vevőinkkel.

Ezért inkább azt vallja, hogy előbb alkossuk meg a termékünk leggyorsabban elkészíthető első működő verzióját, ami azért képes teljes felhasználói élményt nyújtani. Azt a lehető leghamarabb dobjuk piacra, hogy a vevők minél előbb tudják kezdeni azt használni. A folyamatos visszajelzések alapján pedig a vásárlónkkal együtt fejleszthetjük tovább a terméket.

A gyors iram a Vodafone-t is változásra készteti, a cég ma már képes a kommunikáció területén túl is értéket termelni. Sok vállalkozónak van szüksége egy, a növekedését segítő erős üzleti partnerre. A Vodafone is ilyen céggé kíván válni, a világban több helyen is fejleszt innovációs platformokat.

„Az 5G megjelenésével, a dolgok internetére(IoT) itthon is egy olyan erős platformot építhetünk, amellyel oly módon társulhatunk sok-sok startup cégbe, hogy azok a saját termékeiket a Vodafone platformján keresztül értékesíthetik majd” – mutat rá Ahmed Elsayed.