A hazai számítástechnikai piac meghatározó nagykereskedőjének számító CHS Hungary Kft ügyvezető igazgatói posztját augusztus végétől Máthé Sándor tölti be, aki közel két évtizede dolgozik az IT-szektorban.

Máthé Sándor CHSMáthé Sándor IT-s karrierjét 2002-ben az LG Electronics Magyar Kft-nél kezdte, mint a cég IT termékeinek balkáni exportjáért felelős értékesítési vezető. Egy rövid tréninget követően 2004-2005-ben – az LG szöuli központjába került, akkoriban zajlott éppen a hagyományos képcsöves és az LCD technológiaváltás a televíziós piacon.

Ennek a folyamatnak a magyarországi levezényléséért, illetve a régióban eladott monitorok, valamint az optikai meghajtók árharmonizációjáért volt felelős Máthé Sándor. Magyarországra 2005 tavaszán tért vissza, ahol átvette az LG-ben a magyar illetve a balkáni IT eladások felügyeletét.

Egy évvel később csatlakozott a Ramiris csoporthoz, beszerzési igazgatóként. Feladatköréhez a cég beszerzéseinek optimalizálása és felügyelete mellett, a gyártói kapcsolatok stratégiai építése, a teljes cég készletgazdálkodása, árazásának felügyelete, illetve a tervezés tartozott.

„2020 augusztusától vagyok a CHS Hungary ügyvezetője, ahol a szervezet hatékonyságának növelését, új üzleti vonalak és értékesítési csatornák kiépítését és erősítését, egy fenntartható és stabil növekedés alapjainak megteremtését tartom legfőbb küldetésemnek” – vallja Máthé Sándor.

Elődje Vidra László, mint korábban megírtuk a Delta csoportnál folytatja, ahol ugyancsak ügyvezetője lett a Delta Systems Kft-nek.