Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli.

Tanítás és tanulás az AI és XR technológiákkal, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában – erről szól az idei pályázat.

Célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, főként a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területén.

Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, a 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalványt kap.

Kiemelt szerepben a mesterséges intelligencia

Idén a ProSuli kiemelt figyelmet fordít a mesterséges intelligencia oktatásban betöltött szerepére, hiszen az AI számos olyan lehetőséget rejt magában, amelyet érdemes a szélesebb pedagógusközösségnek is integrálnia a mindennapokba.

A pályázaton felsőfokú pedagógiai képesítéssel rendelkező tanárok vehetnek részt. Jelentkezni egy maximum fél oldal terjedelmű vázlattal lehet, amely ismerteti a tervezett oktatási program tematikáját, a tanítási folyamatot és a célcsoportot.

Pályázni legfeljebb két választott témakörben lehet és nincs szükség a digitális tananyagok készítésében való előzetes tapasztalatra; már meglévő projektek és ötletek felhasználására is van lehetőség, így nem szükséges teljesen új tananyagot kidolgozni.

Június 14-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagok közül a szakmai zsűri június 21-ig választja ki a legjobb 25 projektet. A nyertesek részt vehetnek a Webuni speciális képzésén is, amely végigkíséri őket a pályázati ötletüktől egészen annak megvalósításáig.