Így lehetővé válik a vitatott IP Bridge, Orange és Siemens találmányok licenceinek az átadása a kínai gyártónak.

A megegyezés létrejöttében a Xiaomi korábbi IP-stratégiáért felelős vezetője, Paul Lin tulajdonában álló Novus IP közvetített.

„Vizsgáljuk a hagyományos szabadalmazási eljárás mellett az egyéb engedélyezési metódusokat és bilaterális modelleket is, hogy elkerülhetőek legyenek a hosszú ideig elhúzódó viták és az innovációra összpontosíthassunk” – mondta Ran Xu, a Xiaomi Csoport globális üzletfejlesztéséért és IP stratégiáért felelős ügyvezetője.

„Számunkra nagyon fontos, hogy az innovációkat továbbra is szabadalmak védjék. Üdvözöljük a mostani megállapodást, amely minden érintett fél számára elfogadható megoldást kínál, és lehetővé teszi a pereskedés elkerülését” – nyilatkozta Dr. Rudolf Freytag, licenszekért és a technológiai fejlesztésért felelős vezető.

A 2010-ben alapított Xiaomi Corporation a leggyorsabban növekvő kínai technológiai csoport volt az elmúlt négy évben. A társaság a világ egyik vezető okostelefon-gyártója. A cég fűződik a világ legnagyobb kereskedelmi AIoT (AI+IoT) platformjának kialakítása, amelyhez – az okostelefonokon, táblagépeken és laptopokon kívül – több mint 558 millió okoseszköz kapcsolódik világszerte.