Marc Garner, a brit és az ír leányvállalat korábbi alelnöke látja el januártól a Schneider Electric Secure Power üzletágának vezetését, egyben európai alelnöki pozícióba lép elő a cégnél.

Marc GarnerAz energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások piacán meghatározó Schneider Electric Marc Garnert nevezte ki a Secure Power üzletág új regionális alelnökévé Európában. A szakember 17 éve dolgozik a Schneider Electric-nél, és amióta 2005-ben csatlakozott a vállalat frissdiplomás programjához, számos vezetői pozíciót töltött már be a cégcsoporton belül.

Új szerepkörében Marc Garner feladata lesz az Electric Secure Power üzletág vezetése Európában, együttműködve az országszintű és régiós vezetőkkel a jövő fenntartható adatközpontjainak kiépítésében.

A régióban szerzett tapasztalatai és ismeretei, értékesítési és ügyfélközpontú szemléletmódja révén segítheti majd az európai ügyfeleket is az energiaválság okozta kihívások leküzdésében.

A jövőben Marc Garner a Schneider Electric fizikai infrastruktúra-megoldások márkájának az APC-nek, valamint az egy- és háromfázisú szünetmentes tápegységeknek (UPS), az edge computing megoldásoknak és a tranzakciós üzletágnak is a felelőse lesz európai szinten.

Elődjét, Robert McKernant, a Schneider Electric Cloud & Service Providers szegmensének új globális igazgatójává léptették elő.

A Schneider Electric több mint harminc éve van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja van nálunk.

Ezen kívül Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ, valamint az energia- és fenntarthatósági szolgáltatóközpontjának európai központja is. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának szintén a magyar főváros ad otthont. A cég 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés.