Indulnak a középiskolai felvételik, amelyeknél jó szolgálatot tehetnek az alábbi mobilalkalmazások.

Új mobilappok diákoknak

A School Planner segít a diákoknak optimalizálni a tanulási időt, és hatékonyabbá tenni a folyamatot azzal, hogy eszközt ad a tervek kialakításához. A tanulnivalók sokasága nyomasztó és zavaró lehet, de a megfelelő tervezéssel átlátható és jobban kivitelezhető lehet mindez.

Jegyzetek készítése nélkül egy vizsgának sem lehet nekivágni, a körmölést, majd az esetenkénti csúnya írást és kaotikus papírösszességet igyekszik ellenpontozni az Evernote. Ezzel az alkalmazással jól lehet akár a meglévő jegyzeteket bevinni és rendszerezni – ami már önmagában segít a tanulásban –, vagy már alapból itt kezdeni a folyamatot.

A Quizlet egy egyszerű, de lehetőségekben gazdag applikáció, amivel kvízkártyákat lehet létrehozni. A flashcardok gyártása már önmagában is óriási gyakorlás, de a már meglévő csomagok között is lehet szemezgetni, amiket tanárok és diákok állítottak korábban össze. Az alkalmazás ideális arra is, hogy a konkrét vizsgák elé besűrítsünk egy kis gyakorlást.

Vannak, akik a kártyákra esküsznek, míg másoknak a kapcsolatokra rámutató „mindmap” megvalósítás segít: ehhez jó választás a Coggle. Az app egyszerűen, de látványos módon ad lehetőséget arra, hogy vizuálisan jelenítsük meg a kapcsolatokat a különféle témák és elemeik között. Ez jól jöhet a történelmi vagy irodalmi összefüggések feltérképezésében, de megfelelő kezekben bármilyen más tantárgynál is jól jöhet.

Az okostelefonok kiválóan alkalmasak arra, hogy megkönnyítsék a különféle feladatok elvégzését, és és segítsenek a produktivitásban. A nonstop információáramlás azonban ki is fáraszthat, ezt igyekszik ellensúlyozni a Forest. A programban egy magot lehet elültetni, amely akkor nő ki fává, ha épp nem használjuk: így kapunk „jutalmat” azért, ha képesek vagyunk „lecsatlakozni” a hálóról. A fenti jó tanácsokat a HONOR okostelefon-márka szakemberei javasolják.