A hazai startup kultúra és ökoszisztéma fejlesztését célzó szakmai összefogás, a Startup Hungary vezetőségi tagjává választotta Deliága Ákost, az első hazai chatbot szolgáltató, a Talk-A-Bot alapító-ügyvezetőjét.

A hazai chatbot piacot megteremtő Talk-A-Bot alapító-ügyvezetője régóta foglalkozik a magyar startup piac fejlesztésével, mostani tisztsége mellett 2017-től a szektort képviselő általános elnökségi tag az Informatikai Vállalkozások Szövetségében.

A legismertebb hazai startup cégek, így a Prezi, a Ustream vagy a BalaBit alapítóit is sorai között tudó Satrtup Hungary célja, hogy minél több sikeres kezdő vállalkozás jöhessen létre Magyarországon, és egyben a térség meghatározó startup piaca is legyen.

Deliága ÁkosDeliága Ákos (35) a BME-n végzett informatikusként, ezt követően MBA diplomát szerzett. A Hewlett Packard Enterprise-nál eltöltött közel 10 éves üzletfejlesztési és üzletágvezetői tapasztalatgyűjtést követően 2016-ban megalapította társaival az ország első chatbot szolgáltatóját, amely fél éven belül a Viber globális partnerévé vált.

A Talk-A-Bot jelenleg azon három hazai informatikai vállalkozás egyike, amely a Microsoft nemzetközi Azure piacterén globálisan is elérhető az ügyfelek számára. Deliága Ákost 2021-ban újraválasztották az IVSZ alelnökeként. Személyes küldetésének érzi, hogy az ország legnagyobb szakmai érdekvédelmi szervezetének vezetésében képviselje a startup szektor érdekeit. Többek között az ő szervezeten belüli kezdeményezésének köszönhető, hogy a pandémia alatt az IVSZ javaslatára a Belügyminisztérium elfogadta a dolgozói munkáltatói igazolás mobilon való felmutatásának jogszerűségét.