A magyarországi Vezető Informatikus Szövetségének(VISZ) tisztújító közgyűlése Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai vezetőjét választotta a szervezet elnökévé.

Mivel a 2019-ben választott elnökségi tagok mandátuma is lejárt, így a videokonferencia keretében megtartott közgyűlésnek ezekről a posztokról is döntenie kellett.

Fritsch RóbertA szervezet elnökévé választott Fritsch Róbert 2014 óta tagja a szervezetnek, a most lezárult ciklusban a VISZ alelnöke volt. Szakmai pályafutását a Kontrax Zrt.-nél kezdte, majd hosszú időt töltött az Aegon Biztosítónál informatikai szakértőként, később fejlesztési vezetőként. Az AAM tanácsadó cégnél a tanácsadói munkát is kipróbálta. A Fővárosi Vízműveknél 2001 óta dolgozik.

Banki IT-vezető lett az alelnök

Nagyné Agárdi GyörgyiA VISZ alelnöke a következő kétéves ciklusra Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária informatikai vezetője lett. A 2018-ban az Év CIO-jának választott szakember több mint huszonöt éve dolgozik IT-vezetőként a pénzügyi szektorban.

Hosszabb időt töltött az Aegon Biztosítónál és az Erste Banknál is, az Allianz Hungáriánál 2009 óta dolgozik. A VISZ elnökségében 2014 óta dolgozik, a szervezeten belül a digitális oktatás fejlesztéséért és az ehhez kapcsolódó pályázatokért felel.

Knuth ÁbelKnuth Ábel, a Scientific Games itteni leányvállalata ügyvezető igazgatójának a mandátumát meghosszabbították. A szakember 2014 óta tagja az informatikai vezetők szervezete elnökségének.

 

Új tagokkal is bővült az irányító testület

Popocicsné Koncsos BrigittaA közgyűlés három új tagot is választott. Egyikük Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője a közgazdász szemléletű informatikai vezetők táborát gyarapítja.

Az E.ON-nál 2001 óta dolgozik, kezdetben SAP tanácsadó, majd projektvezető lett, 2005-től pedig különböző vezetői beosztásokban dolgozott. Negyedik éve irányítja ügyvezetőként a Digital Technology Hungary Kft.-t, és tagja az E.ON nemzetközi technológiai felső vezetői csoportjának.

Füzi CsabaFüzi Csaba a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője. Szakmai pályafutása során több cégnél töltött be különböző IT-vezetői pozíciókat. Dolgozott többek között a Fornaxnál, a Synergon Atos Originnél, az AXA Biztosítónál, a Banco Popolarénál, vezette a Kincsinfo NKft.-t, és volt a Magyar Államkincstár informatikai vezetője. Tavaly óta irányítja a Diákhitel Központ informatikai üzemeltetését.

Gazdag FerencGazdag Ferenc, az MVM Services Zrt. Digitalizációs Transzformációs Központjának vezetője. A szakember IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére.

Három évvel később már az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgáltatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának.