Áprilistól elérhetőek a magyarországi piacon az LG 2021-es prémium OLED és NanoCell technológiás televíziói, nagyobb méretválasztékkal, továbbfejlesztett processzorral, frissített okostévé-rendszerrel és egyedi dizájnmegoldásokkal.

LG idei prémium tévéi

Kijelzőméretek 48-tól 83 hüvelykig

A márka idei OLED kínálata ötféle sorozatból áll – derült ki a készülékek hazai online bemutatóján. A G1 széria modelljei az OLED technológia következő lépcsőfokának számító OLED evo kijelzőkkel felszereltek, amely továbbfejlesztett, jobb fényerejű változatot jelent.

A C1 szériánál található a legszélesebb kijelzőméret választék, ezek között megtalálható a kifejezetten a gamerek számára fejlesztett 48 hüvelykes, illetve az otthoni moziélményt nyújtó 83 hüvelykes méret is. Az árérzékeny fogyasztóknak pedig az OLED technológia megtapasztalására a B1 és A1 sorozatú készülékeket ajánlja a cég .

Az alapból is szemkímélő televíziókban az LG a világ első olyan OLED paneljét használja, amely megfelel az egészségügyi szabványokat meghatározó amerikai ügynökség, az Eyesafe kékfény-kibocsátásra vonatkozó követelményeinek.

Mesterséges intelligenciával(AI) felskálázott képminőség

Az idei teljes portfólióban az új NanoCell 8K és 4K televíziókból található a legtöbb opció. Minden egyes modell a NanoCell kijelzőtechnológiával érkezik, amely a valósághű képmegjelenítéshez nanorészecskékkel szűri ki a színvisszaadás pontatlanságait.

A G1 OLED a Z1 és C1, valamint a 8K NanoCell modellek a legújabb, negyedik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával felszereltek, amely a gépi mélytanulás segítségével képes felskálázni a képminőséget.

Ennek köszönhetően akár az alacsonyabb felbontású tartalmak is jól kivehetően jelennek meg a nagyobb képernyőkön. A képminőséget tovább javítja az AI Picture Pro funkció, amely felismeri a képernyőn megjelenő tárgyakat és azokat külön-külön kezelve háromdimenziós hatást és mélységet ad minden jelenetnek.

Az α9 a tartalom típusa szerint, az otthoni környezeti és fényviszonyok alapján állítja be a képminőséget és a jelenetek fénymennyiségét. A processzor két további újítást is tartalmaz: az AI Sound Pro új verziója a kétcsatornás hangzást virtuális 5.1.2 térhangzássá alakítja át, az automatikus hangerő-szintező pedig egységes hangerőt garantál a tévé- és streaming csatornák közötti váltáskor.

Személyre szabható okostévé-rendszer

A legújabb modellek a márka okostévé-platformjának legújabb verziójával, a webOS 6.0-val érkeznek. Amegújult felületen gyorsabban hozzáférhetünk az alkalmazásokhoz, és személyre szabott ajánlások révén gyorsabban megtalálhatjuk a kedvünkre való tartalmakat.

A Magic Remote távirányító pedig dedikált gombokat kapott a népszerű tartalomszolgáltatókhoz, így egyetlen gombnyomással elérhetjük ezeket a szolgáltatásokat.

LG idei prémium tévéi

Az idei kínálat darabjai egyedi funkciókkal is rendelkeznek, és támogatják a legújabb szabványokat és tartalomformátumokat, köztük a Dolby Vision IQ-t, a Dolby Atmost, a HDR10 PRO és a Filmmaker Mode-ot.

Kifejezetten a játékosoknak kedvez a márka a Game Optimizer funkcióval, amely automatikusan igazítja az adott játék típusához leginkább illő képi beállításokat. A sportrajongók pedig könnyen követhetik a kedvenc csapataikkal kapcsolatos történéseket a Sports Alert funkció révén, miközben a készülékeket egyszerre akár több Bluetooth hangszóróhoz is csatlakoztathatják a valódi stadionhangulatért.