A Sicharge D-vel a német cég az e-autótöltők egyre dinamikusabban növekvő magyarországi piacából is szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani. Az új eszköz új üzleti modellt is hozhat a piacra, nagyméretű kijelzőjén akár online vásárlás is lebonyolítható.

Siemens új e-töltője

Az új elektromos töltő ötvözi az úgynevezett standalone és outletes megoldásokat. Az eszköz két DC (egyenáram) és egy AC (váltóáram) töltési lehetőséggel rendelkezik, további két DC outlet csatlakoztatásával ötre növelhető az egyidejűleg kiszolgálható töltőhelyek száma, összesen akár 300 KW teljesítmény mellett.

A különböző energiaigényű autók együttes e-tankolása is lehetséges

Ez komoly előrelépésnek számít a jelenleg elterjedt töltőállomásokhoz képest, amelyek jellemzően egy AC és egy DC töltésre képesek. A berendezés gyors és hatékony töltést biztosít a különböző energiaigényű autók együttes „e-tankolása” esetén is.

Ez a cég közleménye szerint a dinamikus teljesítménymenedzsmentnek köszönhető, amely a pillanatnyi igényeknek megfelelően, a töltési ciklusok közben szabályozottan képes szétosztani a kimenetek között a rendelkezésre álló vagy éppen felszabaduló teljesítményt, a futó töltések megállítása nélkül. A robosztus kialakítású modell így is biztosítja az eszköz hosszú életciklusát és a beruházás pénzügyi megtérülését.

Az eszköz központi eleme a hatalmas, 24 colos kijelző, amelyen saját tartalom jeleníthető meg, ami akár új üzleti modellt is jelenthet. Az üzemeltető szándéka szerint töltés közben akár ételt is rendelhetünk, vagy elintézhetjük online bevásárlásunkat.

Az állítható magasságú kijelző megoldást jelenthet a sokszor kifogásolt láthatóságra, illetve jelentősen megkönnyítheti mozgáskorlátozottak helyzetét a töltő használatánál. A hazánkban debütáló új modellt főként autópályák, bevásárlóközpontok, üzletek, nagy forgalmú parkolók mellé szánja a cég.

Kínálati paletta az otthoni fali töltőktől az e-buszflották töltéséig

A német cég töltőeszközei más piaci szegmensekben is jelen vannak már a magyar piacon beleértve az otthoni töltőket is.További komoly piaci lehetőséget ígérnek a várható új e-buszos projektek , amikhez a cégnek nemcsak hardvereszközei vannak, hanem egy saját fejlesztésű depo menedzsment szoftver is, amely segít a telephelyek energiafelhasználásának az optimalizálásában.