A társaság élére augusztusban került Rózsa Márton, aki komoly lépéseket tervez a közeljövőre. Ezek egyike, hogy a jövő év első felében vezeti be hivatalosan is Magyarországra a Haier márkát.

Rózsa Márton CandyA hazai háztartási készülékforgalmazók között meghatározó szereplőként számon tartott Candy Hoover Hungary Kft-t augusztustól új ügyvezető irányítja. Rózsa Márton korábban 11 évet töltött a Samsung Electronics Magyar Zrt-nél, ebből az utolsó évben a cég fogyasztói elektronikai üzletágát vezette. Karrierjének egyik korábbi állomása pedig az LG Electronics-hez kötötte, ahol kiemelt ügyfél menedzserként közel három évet dolgozott.

A társaság első emberének dinamikus növekedési tervei vannak a hazai piacon. Ennek egyik első lépése az amerikai és az ázsiai prémium háztartásigép-piac szereplőjének, a kínai Haier márkának a magyar piacra való bevezetése a jövő év első felében.

A távol-keleti márka termékeit eddig egyéb kereskedelmi csatornákon lehetett elérni. Ehhez kapcsolódó kérdésünkre a cégtől a következő választ kaptuk: a Haier forgalmazása teljesen új alapokra helyeződik Magyarországon. A Candy Hoover Hungary Kft. vezeti be a márkát, s a társaság lesz a hivatalos importőr és képviselet, így többek között a termékek a legnagyobb hazai viszonteladóknál is elérhetőek lesznek. A márkabevezetés részeként lokális szervizhátteret is nyújt az importőr.

Az olasz gyökerekkel rendelkező Candy 2018-ban vált a Haier Europe csoport tagjává. Utóbbi anyavállalata, a Haier Group világszerte közel 100 ezer alkalmazottal 10 kutatási és fejlesztési központtal rendelkezik, a sanghaji értéktőzsdén 1993 óta jegyzik a társaság részvényeit.

„Nagyon fontos időszak ez a Candy Hoover Hungary életében, hiszen a hosszú távú növekedés fontos pillérjeit rakjuk le. Ez számomra komoly motivációt jelent, mert mindig is szerettem az olyan kihívásokat, amikor a fejlődés és az építkezés volt a fókuszban. Márkabevezetés a legtöbb cég életében ritkán előforduló, éppen ezért nagyon fontos feladat” – hangsúlyozta Rózsa Márton.

A Candy Hoover Kft.-nél emellett az okos, wifi kapcsolattal rendelkező háztartási készülékekben rejlő potenciált is szeretnék kihasználni. Ezen a területen ugyanis az új cégvezető még komoly teret lát a fejlődésre, a társaság pedig ebben a szegmensben vezető szerepre törekszik. Ehhez már most is számos egyedi megoldással rendelkeznek, amelyek az energiahatékony működést is támogatják.

A Candy Hoover Hungary Kft. 2002. óta van jelen a magyar piacon a márka importőreként. Az olasz márkát felvásároló Haier csoport az Euromonitor International által készített globálisan meghatározó háztartási készülék márkarangsorát immár 13 éve vezeti. A vállalat további olyan márkákat vásárolt fel, mint a Hoover, a Rosières, a Casarte, a GE Appliances és Fisher&Paykel.