Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat idén a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója kapta.

Patay SzabolcsPatay Szabolcs, a vehicle-to-everything (V2X) technológián alapuló járműkommunikációs megoldásokat fejlesztő, a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója, társalapítója. A Commsignia budapesti fejlesztőközpontjában készülő szoftveres és hardveres megoldások révén a jövőben jelentősen csökkenthetők a közúti balesetek és halálesetek.

A Commsignia V2X-alapú megoldásait Magyarország, Csehország és Olaszország mellett több amerikai nagyvárosban is telepítették már a közutak mentén, hogy a technológiával kompatibilis járművek felé továbbítsák jelzőlámpák, forgalomfigyelő kamerák és érzékelők valós idejű adatait – kibővítve a sofőrök fizikai látóterét.

A jelenleg 140 fős cég nemzetközi szinten is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, meghatározó tagja iparági szervezeteknek, konzorciumoknak, aktívan működik közre a jövő járműkommunikációs szabványainak kidolgozásában.

A shortlisten szerepeltek még

Az idei Gyurós-díj shortlistjén volt Kovács Dominik Máté, a 2021-ben alapított Colossyan társalapító-ügyvezetője. A társaság olyan megoldást fejlesztett ki, amely AI technológia segítségével képes szöveges formában megadott információkból kész videókat generálni.

A Colossyan a text-to-video szolgáltatások piacán technológiai vezető szerepet ért el, platformjukat, amely két-három hétről akár 30 percre is csökkenti a videók készítésének idejét, jelentős költségeket takarítva meg a gyártásban, már számos világmárka használja, hiszen.

Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting ügyvezető igazgatója is a shortlistre került. A cégvezető 23 éve foglalkozik információbiztonsággal, információvédelemmel, és üzletmenet-folytonossággal többek között bank- és repülésinformatikai területen.

Az ISACA Magyarországi Egyesület elnökségi tagjaként és az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) alapító tagjaként is aktívan részt vesz a szakmai közösség életében.