Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége(IVSZ) idei éves közgyűlésének a napirendjén a szervezet elnökségének a megújítása is szerepelt. A 13 fős elnökség öt pozíciójában következett be váltás, figyelembe véve, hogy a szervezetben egyre több a nem infokom profilú cég.

Jakab RolandElőször a szakmai és méret szerinti tagozatok új vezetőnek a megválasztására került sor. Az informatikai tagozat élére Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. regionális igazgatója került, aki Vityi Pétert (Kürt Akadémia) váltja ebben a pozícióban.

 

 

Orbán AnitaA távközlési tagozat vezetését Orbán Anita, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese veszi át kollégájától az ugyancsak a Vodafone-nál dolgozó Pete Gábortól.

 

 

Alker ZoltánA nagyvállalati tagozatot pedig a jövőben Alkér Zoltán, az MVM Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese vezeti majd, aki Wolf Andrást (BlackBelt Technology Kft. ) követi.

 

 

 

Csányi PéterA digitális transzformációért felelős alelnöki poszt kapcsán is szavazott a közgyűlés, az egyetlen jelölt Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese volt, akinek bizalmat szavazott a közgyűlés.

 

 

Bacsó GergelyŐket a független elnökségi tag megválasztása követte, ennek során Bacsó Gergelyt, a McKinsey & Company partnerét, a Digital McKinsey kelet-európai társvezetőjét szavazták meg a pozíció betöltésére.

 

 

“Nem könnyű vállalatvezetőként szembenézni napjaink kihívásaival: háborús helyzet, magas infláció, emelkedő rezsiköltségek és a piacot sújtó munkaerőhiány mellett kell hosszú távra tervezni. A digitalizáció felgyorsítása ilyen nehéz helyzetben is segítheti a magyar vállalkozásokat. Egyértelmű, hogy a digitális gazdaság fejlesztését nem lehet csupán az IT szektortól elvárni, akkor tudunk versenyképes digitális gazdaságot építeni, ha a gazdaság minden szereplője részt vállal a modernizációban. Hisszük, hogy az IVSZ-nek részt kell vennie a digitalizálódó vállalatok támogatásában annak érdekében, hogy Magyarország ne maradjon le végleg a technológiai fejlődésben ” – emelte ki Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.