Selmeczi Jánost az XS Matrix kereste meg, hogy legyen az IT-biztonsági szolgáltató operatív ügyvezetője(COO).

Selmeczi JánosA vállalati szintű, hozzáférésekhez kapcsolódó kockázatokat felügyelő és licenceket kezelő, felhő alapon is működő informatikai szolgáltatást, a TheFence-t piacra vivő XS Matrix csapatát erősíti COO pozícióban.

A menedzser előtte öt évig az Oracle-nél dolgozott, ahol az utóbbi időben a magyar pénzügyi és állami szektorra kalibrált szoftver- és felhőmegoldások értékesítésének irányításáért felelt.

„Üzletileg és személyesen is motivál az XS Matrix csapatától kapott felkérés. Egy olyan, magyar IT-szakemberek által alkotott, a vállalati belső biztonságra, kontrollra és kockázatfigyelésre fejlesztett megoldást viszünk a piacra, ami nem csak hazánkban, hanem nemzetközileg is egyedülálló. Valós választ ad a cégek egyik legnagyobb kihívására, a jogosultságokhoz kapcsolódó kockázatok menedzselése. Miután az, hogy ki, mihez férhet hozzá, milyen licenceket használ az nem csupán adatbiztonság szempontjából kiemelt jelentőségű, hanem a költségek, kiadások lefaragása miatt szintén fontos tényező” – mondta Selmeczi János

Az új csúcsvezető teendői közé tartozik majd az értékesítés vezetése, a viszonteladói és disztribúciós csatornák kezelése, valamint a pénzügyi folyamatok felügyelete is.

A szakember, az Oracle előtt az Avaya channel menedzsere volt, az megelőzően pedig kilenc évet töltött a Symantecnél, ahol a közép- és nagyvállalati szektorra specializálódva épített ki értékesítési csatornákat, szélesítette az informatikai innovációk piaci lehetőségeit a visegrádi országokban, Dél- és Kelet-Európában, valamint Törökországban.

Az eredetileg nyelvész diplomával rendelkező szakember Budapesten és Moszkvában végezte felsőfokú tanulmányait. Szabadidejében leginkább a zene kapcsolja ki, és saját énekegyüttesében énekel, zongorázik rendszeresen.