Az infokommunikációs cégcsoport tanácsadói köre Armin Pappergerrel, a Rheinmetall elnök-vezérigazgatójával és Sunil Sabharwal pénzügyi szakértővel egészül ki. A testület velük együtt már hét főből áll.

A 4iG Nyrt. tavaly júliusban jelentette be, hogy az igazgatóság munkáját segítő tanácsadó testületet alapít. A Czakó Borbála elnök, és Karen Tramontano társelnök vezetésével létrehozott grémium az elmúlt hónapokban további ismert szakértőkkel bővült, köztük van a korábbi Budapestre akkreditált amerikai nagykövet Nancy Goodmann Brinker, Lantos Csaba és Martonyi János, egykori külügyminiszter.

Most az üzleti világ két újabb tagja csatlakozik a testülethez: Armin Papperger a Rheinmetall elnök-vezérigazgatója, valamint Sunil Sabharwal,aki több elismert fintech cég igazgatóságának is tagja.

Armin PappergerArmin Papperger a német védelmi- és járműipari vállalat a Rheinmetall, valamint a 4iG Nyrt. közös informatikai cégének nemzetközi terjeszkedését segíti. A csúcsmenedzser 32 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Rheinmetall védelmi csoportjánál.

A mérnök végzettségű szakember minőségbiztosítási és gyártási folyamatok mellett a belső erőforrások allokálásában és a cégcsoport tagvállalatai közötti együttműködések hatékonyságának növelésében is jelentős tapasztalatokkal rendelkezik. Több a Rheinmetall csoport védelmi szegmensében működő leányvállalat ügyvezetői feladatainak ellátását követően 2013-ban lett a cégcsoport vezérigazgatója és ügyvezető testületének elnöke.

Ezek mellett Armin Papperger a német védelmi és járműipari fejlesztővállalat, a Supashock Advanced Technologies, az Allianz Global Corporate & Speciality, valamint a Deutsche Bank AG tanácsadó testületeinek is tagja, továbbá elnöke a 221, védelmi iparban működő német vállalatot tömörítő szövetségnek, a BDSV-nek (Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie).

Elnökségi tagja még a Német Iparszövetségnek (BDI) és a német hadsereget támogató, egyesületi formában működő lobbiszervezet, a Förderkreis Heer-nek.

Sunil SabharwalSunil Sabharwal független befektető, aki karrierje során számos vezető fintech cég igazgatótanácsában működött közre és jelentős tapasztalatokat szerzett a nemzetközi vállalati pénzügyek, a kockázati tőkebefektetések, a távközlés, illetve a vállalati fúziók és egyesülések területén.

Jelenleg a szingapúri Thunes és a floridai Finexio igazgatótanácsaiban dolgozik, emellett a Blackstone növekedési részvényalap tanácsadója is. Nyolc éve az Egyesült Államok akkori elnöke Barack Obama jelölte őt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatóságába.

Sunil Sabharwal pályafutása során olyan ismert nemzetközi cégeknél is dolgozott, mint a GE Capital/GE Equity, a First Data Corporation/Western Union, vagy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), valamint a Coopers and Lybrand.