A Wolt Magyarország ügyvezető igazgatói posztját augusztustól Hartyányi Orsolya tölti be, aki két éve csatlakozott az online platformfejlesztő vállalathoz.

Hartyányi Orsolya WoltHartyányi Orsolya a Budapesti Gazdasági Egyetemen szerzett közgazdász végzettséget. Karrierjét a Process Solutions könyvvizsgáló cégnél kezdte, majd az Egyesült Királyságba költözött, ahol a turizmus és vendéglátásban helyezkedett el.

A külföldön eltöltött hét év alatt a ranglétrákat végigjárva a Casual Dining Group central-londoni területi vezetőjévé lépett elő. Innen tért haza 2016-ban, és a Zsidai csoportnál kezdett el dolgozni.

Kezdetben a budai Jamie Oliver étterem megnyitásán dolgozott üzemeltetési igazgatóként, majd az üzletfejlesztést is átvéve, a nemzetközi terjeszkedésért (Bécs, Marbella) és a budapesti éttermek operációjáért felelt.

A Wolt Magyarországhoz 2021-ben csatlakozott mint éttermi értékesítési és fejlesztési vezető, majd 2023. februárjától a retail üzletágat is átvette, így csapatával már több mint 4 ezer partnerért és a további bővítésért felelt.

Az itt lévő csapat munkájának köszönhetően a növekedés nagyon izgalmas szakaszában vehettem át a Wolt vezetését. Míg a 2018-as induláskor mindössze néhány fiatal egy belvárosi bérlakásból üzemeltette a céget, ma már közel négyszáz kolléga tartozik főállásban a Wolt Magyarország kötelékéhez.

Havonta egymillió rendelést teljesítünk összesen több, mint 50 városban, és mára szolgáltatásunk bőven túlmutat az ételkiszállításon, hiszen élelmiszerek, elektronikai és szépségápolási cikkek, játékok és számos egyéb termék is megtalálható kínálatunkban.

Havi szinten több mint 7ezer aktív futárpartnerrel dolgozunk együtt, amely azt a lehetőséget is megadta, hogy idén elindítsuk a Wolt Drive nevű szolgáltatásunkat, amelyet webshopok vehetnek igénybe akár 1 órán belüli kiszállításra.

És ez csak a kezdet, hisz hatalmas potenciál rejlik még az azonnali kiszállítás piacában – az elmúlt két év egyértelműen megmutatta, hogy ez nem egy pandémia miatt felkapott hóbort, hanem valós, és egyre növekvő igényeket kielégítő szolgáltatás” – nyilatkozta a Wolt Magyarországnál betöltött új szerepéről Hartyányi Orsolya.

A cégről

A Wolt egy helsinki székhelyű technológiai vállalat, amely online platformot fejleszt vásárlók, kereskedők és futárok számára. A Wolt összeköti azokat, akik ételt vagy egyéb termékeket szeretnének vásárolni azokkal, akik eladni és kiszállítani szeretnék azokat.

A cég különböző termékeket fejleszt logisztikai és kereskedelmi szoftverektől kezdve pénzügyi szolgáltatásokig, illetve Wolt Market néven saját élelmiszer-üzletláncot is fenntart.

A Wolt szolgáltatásai között megtalálható a Wolt+ (házhozszállítás-előfizetés vásárlók részére), a Wolt for Work (melegétel-juttatás, valamint irodai étel és élelmiszer kiszállítás vállalatok számára), a Wolt Drive (utolsó kilométeres, azonnali kiszállítás kereskedők részére) és a Wolt Self-Delivery (platform kereskedő partnerek részére, saját kézbesítéssel).

Az anyacéget 2014-ben alapították, 2022-ben egyesítette erőit a DoorDash-sel. A DoorDash ma 29 országban működik, ebből 25-ben a Wolt termékével és márkájával.