A Boston Consulting Group globális partnerei a legutóbbi gyűlésükön Beck Zsófiát a cég budapesti irodája egyik ügyvezető igazgató partnerének, az eddigi associate director Gerecs Mátét pedig posztja megtartásával partnernek választották meg.

Beck ZsófiaA kinevezéssel Beck Zsófia lett a BCG-nél az első magyar nő, aki ügyvezető partneri posztot tölt be. Az új vezetők kinevezésével az amerikai tanácsadó cég tovább erősíti magyarországi és közép-kelet európai jelenlétét, ezen belül is az energiaiparban betöltött szerepét. A mostani változással a budapesti irodában, amely a cég dél-kelet-európai tevékenységéért is felelős regionális központ, az ügyvezető igazgató partnerek száma hatra nőtt.

Beck Zsófia 2011. szeptemberében csatlakozott a BCG budapesti irodájához, ahol eddig a BCG partnereként dolgozott. Az új ügyvezető partner az energiaiparra szakosodott globális szakértői csapat tagja, nagy tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia- és gázközmű cégek piacán.

Több mint 15 éve dolgozik vezető nemzetközi, kelet-európai és magyar energetikai vállalatokkal. Tevékenysége kiterjed a stratégiafejlesztésre, az értékesítési stratégiákra, a szabályozási menedzsmentre, a működési fejlesztésekre, a dekarbonizációra, fenntarthatósági célokra, valamint a fúziókra és felvásárlásokra.

Mesterdiplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte mérnöki és menedzsment szakon. BCG-s karrierje előtt egy másik menedzsment tanácsadó cégnél töltött öt évet, valamint versenyszerűen vízilabdázott. A Honvéd csapatával Európa Kupa-győztes, Magyar Bajnok, Magyar- és Szuperkupa győztes volt.

Gerecs MátéGerecs Máté, aki a mesterdiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte vállalati pénzügyekből, valamint az INSEAD Business Schooltól kapott MBA diplomát, 2006-ban csatlakozott a BCG-hez elemzőként.

Az energiaipar és a közmű szektor nemzetközi szakértőjeként, másfél évtizede támogatja a BCG ügyfeleit a világ számos országában. Projekttapasztalattal rendelkezik a stratégia, szabályozás, vállalatfejlesztés, újüzlet-fejlesztés, működési hatékonyság, fúziók és felvásárlások területén, valamint a beruházás-optimalizálásban. Négy évvel ezelőtt egy évet töltött a BCG elemzői agytrösztjénél, a BCG Henderson Institute-nál.