A cégcsoportnál a jövőben jobban a fókuszban lesz a szoftverfejlesztés és a humán menedzsment. Az átalakítás nyomán több vezető pozíciója is megváltozik.

Eddigi öt részlegét három nagyobb üzletággá – rendszerintegráció, cloud, nemzetközi szoftverfejlesztés – vonja össze a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Gloster Infokommunikációs Nyrt. A cégcsoport ezzel összefüggésben több személyi változásról is döntött.

Tavaly a szoftverfejlesztés volt az IT specialista társaság növekedési motorja: ez a tevékenység a teljes árbevétel több mint egyharmadát (37,8 %) adta, köszönhetően a legutóbbi három akvizíciónak.

Morvai Attila GlosterA Gloster a nemzetközi szoftverfejlesztési üzletág élére június 1-i hatállyal Murvai Attilát, a 2021 ősze óta a cégcsoporthoz tartozó Gloster-Minero IT egyik alapítóját nevezte ki.

 

 

Tóth Attila GlosterMurvai Attila az üzletág vezetése mellett a Gloster-Minero IT ügyvezetői feladatait Tóth Attilával közösen látja el, aki szintén a kezdetek óta részese a Minero IT fejlődésének. Ezzel a szoftverfejlesztést két olyan, a társaságon belülről érkező szakember vezeti majd, aki évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a komplex szoftverfejlesztési projektek területén.

 

Bene Tamás GlosterEzzel egyidejűleg a GlosterCloud Zrt. vezérigazgatói feladatait és ezzel a felhő üzletág vezetését egy a területen sok tapasztalattal bíró szakember, Bene Tamás látja el, akit külön ezzel a feladattal keresett meg a Gloster menedzsmentje.

 

Oszlánszki Péter GlosterA szerkezeti átalakulás további fontos fejezete, hogy a jövőben a humánerőforrás-menedzsment is nagyobb hangsúlyt kap a csoportnál Oszlánszki Péter korábbi humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a cég májusi közgyűlése óta az igazgatóság tagjaként végzi munkáját.

 

 

„A mostani változásokkal tovább fokozzuk a cégcsoport integrációját, és egy egységesebb működés felé mozdulunk el az elmúlt években felvásárolt cégek esetében. Fontos az is, hogy az új vezetők a cégcsoporton belülről érkeztek ” – emeli ki a változások kapcsán Szekeres Viktor, a Gloster Nyrt. igazgatósági elnöke.