Az infokommunikációs szervezet közgyűlésén újabb három évre Vinnai Balázsnak szavazott bizalmat a tagság. A szervezet új neve IVSZ-Digitális Vállalkozások Szövetsége lett.

IVSZ vezetői

Ismét új nevet használ az infokommunikációs szakma érdekképviseleti szervezete. Az ezt megelőző Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) név helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet.

Az indoklás szerint a digitalizáció ma már a gazdaság minden részét érinti, napjainkban nemcsak az infokommunikációs vállalatok alkalmazzák szoftverfejlesztők százait, hanem a teljesen más ágazatokban működők is.

Számos nagyvállalat látta meg a potenciált a digitális gazdaság közös fejlesztésében, és csatlakozott az IVSZ-hez, köztük a MOL, az AstraZeneca, a Citibank vagy az MVM.

Elnökségi pozíciókról is szavaztak a közgyűlésen

Újraválasztották az eddigi elnököt, Vinnai Balázst, aki így további három évig irányítja majd a szervezetet.

Vinnai Balázs IVSZ“A 2023-as közgyűlésen véget ér egy korszak az IVSZ életében: névváltásunk formailag is jelzi, hogy a magyar IKT-szektor már nem különálló gazdasági egység, hanem integráló szerepet tölt be a teljes gazdaságban. A következő ciklusban valóban a digitalizációs folyamat élére kell állni az IVSZ-nek. Történelmi léptékű kihívás előtt állunk, hiszen az következő időszakban még nagyobb figyelmet kell fordítani a technológiák gyors ütemű fejlődése, a digitalizáció hatásainak, előnyeinek bemutatására, illetve el kell érni, hogy a vállalkozások (főként a kkv-k), és a kormányzat mind szélesebb körben és egyre mélyebben használja ki a technológiában, a digitalizációban rejlő potenciált, ami komoly kitörési pont lehet az ország számára” – fejtette ki véleményét az IVSZ jövőbeni szerepéről Vinnai Balázs.

A közgyűlés az informatikai tagozat vezetőjének Szabó Pétert, a Microsoft Magyarország ügyvezetőjét választották meg. A startup/scaleup tagozat munkáját 2023-tól Deliága Ákos, Talk-A-Bot ügyvezetője irányítja majd, míg a távközlési cégeket tömörítő tagozat munkáját Gothárdi Ibolya, a 4iG humánerőforrás-igazgatója vezeti.

Három független elnökségi tagot is választottak a szervezet eseményén. Az IVSZ elnökségébe Nieder Jenő, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bacsó Gergely, a McKinsey & Company partnere, a Digital McKinsey kelet-európai társvezetője és Mátrai Gábor, a KGM-Invest Befektetési Kft. ügyvezetője került be három évre.

 

“Az újonnan felálló elnökséggel közösen dolgozunk azon, hogy az eddiginél is szorosabb kapcsolatokat alakítsunk ki nemzetközi partnereinkkel, a kormányzat technológiai modernizációért felelős képviselőivel, illetve az érintett iparági vállalatokkal, szervezetekkel. Ehhez egy élénk – szabályozással, kibervédelemmel, munkaerőpiaccal, EU-forrásokkal foglalkozó – munkacsoporti működéssel, a nemzetközi jó gyakorlatok hazai bemutatásával, valamint olyan projektekkel tudunk hozzájárulni, mint a most induló DigitalTech EDIH, amelynek keretében a kkv-knak és a közszféra szervezeteinek nyújtunk ingyenes képzéseket és tanácsadást a digitális fejlődésüket elősegítő témákban” – foglalja össze a szervezet idei terveit, főbb fókuszterületeit Tajthy Krisztina, az IVSZ főtitkára.