AI-alapú mozgásérzékelés, egyenletes levegőelosztás, vírusölő technológia jellemzi a Samsung legújabb légkondicionálóit.

Samsung légkondi

A nyári hűtési rendszer kiválasztásában sokféle szempont játszik szerepet, nemcsak a kényelem, és az energitakarékosság, hanem egészségügyi szempontok is. A SamsungWindFree technológiája mindhárom feltételnek igyekszik a legújabb innovációkkal megfelelni.

Mesterséges intelligencia végzi az optimális beállítást

A légkondicionáló berendezés megfelelő beállítása és az ideális program megtalálásához ott a mesterséges intelligencia(AI) alapú beépített AI AutoComfort életmód funkció, amely elemzi a szoba körülményeit és a felhasználó szokásait, optimalizálva az eszköz beállításait, alkalmazkodva a környezethez és az egyéni kívánságokhoz.

A technológia egy másik jelentős funkciója a WindFree™ Cooling, amellyel a légkondicionáló képes a kellemes hűvös levegőt eloszlatni a helyiségben anélkül, hogy erős légáramlatot generálna. A hagyományos légkondik működés közben gyakran árasztanak kellemetlen huzatot és hideg levegőt. A WindFree™ Cooling jóval finomabban és óvatosabban keringeti a levegőt, amelyet egyenletesebben oszlat szét a több tízezer mikrofuraton át.

A technológia további újdonsága aTri-Care szűrő, amely nemcsak a nagyobb porrészecskéket, szövetrostokat és állatszőröket gyűjti össze a levegőből, hanem bizonyos vírusokat és baktériumokat is képes elpusztítani, ezzel is javítva a levegő minőségét.

Többszintű energiatakarékosság

Az energiatakarékosság jegyében a technológia innovatív megoldásokat kínál. Az AI AutoComfort funkció révén az optimalizált hűtési és fűtési beállítások csak akkor működnek, amikor a felhasználóknak valóban szükségük van rá.

A rendszer mozgásérzékelője tovább növeli a légkondicionáló berendezés hatékonyságát és az energiafogyasztást is optimalizálja. Ha a rendszer nem érzékel mozgást egy bizonyos időtartamon keresztül (általában 20 perc), automatikusan átvált energiatakarékos üzemmódba, vagyis csökkenti a működési teljesítményét vagy akár teljesen ki is kapcsol, ha senki sem tartózkodik a szobában.

Amint az eszköz érzékeli a visszatérő mozgást, a légkondicionáló visszatér az eredeti programhoz, és visszaállítja az optimális hűtési vagy fűtési beállításokat.

A Digital InverterBoost kompresszorrendszer pedig a szélsőséges időjárási jelenségeket kezeli, növeli a teljesítményt például extrém hőség vagy hideg időjárás esetén. A technológiával gyorsan elérhető a maximális kapacitás, majd az eszköz visszaáll a normál inverter módra, a kialakított hőmérséklet fenntartása érdekében. A Digital InverterBoost az energiatakarékosság mellett csökkentett zajszintet és a berendezés hosszabb élettartamát is garantálja.

Beköthető az okosotthon hálózatba is

A Samsung által fejlesztett SmartThings alkalmazással a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják és irányíthatják a kompatibilis eszközeiket, beleértve a legújabb klímaberendezéseket is.

A funkcióval a légkondi csatlakoztatható más okos eszközökhöz is. Az appon keresztül távolról is beállíthatjuk a légkondicionálót, még akkor is, ha nem vagyunk otthon, de számos további lehetőséget is tartalmaz, amivel testre szabhatjuk a klímaberendezés működését.