A POCO két új okostelefont mutatott be, célzottan a szórakozást és az újdonságokat kereső Z-generáció számára.

POCO

A Xiaomi csoport által öt éve létrehozott önálló márka, a POCO karrierjében fontos mérföldkőnek számít a most bemutatott két új modell a POCO X5 Pro 5G és POCO X5 5G. A POCO X-sorozatot a mobiltechnológia újításait kereső Z-generációnak tervezik a fejlesztők, akik folyamatosan figyelemmel kíséri a fiatalok készülékekkel kapcsolatos preferenciáit.

A 300 dolláros készülékek szegmensét megcélzó POCO X5 Pro 5G újításai közé tartoznak a továbbfejlesztett kamerafunkciók, a gyorsabb feldolgozási sebesség és a kijelző. A 200 dollár alatti, középkategóriás POCO X5 5G erőssége pedig a hosszú élettartamú akkumulátor.

A POCO X sorozatban elsőként a POCO X5 Pro 5G rendelkezik 6,67 hüvelykes Flow AMOLED kijelzővel, ami a készüléket könnyebbé és vékonyabbá teszi, a 7,9 mm-es vastagságával a modell a legvékonyabb telefon az X sorozatban.

A POCO X5 Pro 5G 1920 Hz-es PWM fényerő-szabályozással rendelkezik, amely gyenge fényviszonyok mellett is óvja a szemünket. A nagyteljesítményű és érzékenységű Snapdragon® 778G 5G lapkakészlet illeszkedik az 5G chipkészlethez, ami a korábbi modellekhez viszonyítva nagyobb hatékonyságot nyújt, és garantálja a kamera feldolgozóképességének minden korábbinál nagyobb gyorsaságát is.

A jobb kamerateljesítmény érdekében a készülék sebességét több területen is frissítették: a beállításoknál (41%), a fényképezésnél (69%), valamint az éjszakai üzemmódnál (38%). A képjel-processzor (ISP) 2 gigapixelt képes feldolgozni másodpercenként.

A 108 MP-es szenzorral ultranagy felbontású képek készíthetők, a készülék támogatja a 4K videózást, emellett pedig számos olyan módot tartalmaz, amelyek elérhetőbbé teszik a vlogkészítést.

Az X5 Pro 5G több mint 5,5 órányi 4K felvétel rögzítését támogatja 5000 mAh-s akkumulátorával, a 67 W-os turbótöltéssel pedig mindössze 7 perc alatt 30%-ra növelhető az akkumulátor töltöttségi szintje.

Ezt tudja a sorozat középkategóriás modellje

A POCO X5 5G vékony és nagyon könnyű, a 6,67 hüvelykes AMOLED DotDisplay-nek betudhatóan csak 189 grammot nyom. A telefont játékra is használók értékelik a 120 Hz-es frissítési rátát és a 4 500 000:1 kontrasztarányt, amely egyenletes, élethű játékélményt ad, a DCI-P3 széles színskála pedig élethű képeket ad. A Snapdragon® 695 chipset akadozásmentes működést, gyorsaságot és nagy letöltési sebességet garantál.

A Dynamic RAM ExpansionTechnology 3.0 több, a háttérben futó alkalmazást támogat, ami jól jön a multitasking-felhasználóknak. Akár munkahelyi feladatokról ugranának játékra, akár filmeket néznének a TikTokon görgetés mellett, a készülék hosszú élettartamú, 5000 mAh-s akkumulátora bírja ezeket a megpróbáltatásokat.

A 33 W-os gyorstöltő pedig nagyjából 68 perc alatt képes visszaállítani az üres akkumulátort 100%-ra. A POCO X5 5G YouTube-videók folyamatos lejátszása mellett is bő 21 órán át képes működni egy feltöltéssel, és 12 órán keresztül bírja a görgetést, valamint a közösségi média oldalakon szörfölést.