Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard Europe termékfejlesztési és innovációs vezetőjének.

Gauder Milan MastercardA magyar szakember felel mostantól a kártyatársaság meglévő és új termékeinek fejlesztéséért Európa 56 országában. Feladatai közé tartozik a hagyományos hitel-, betéti-, vállalati- és prémium kártyák innovációja az azonnali fizetéshez, a Mastercard részletfizetési szolgáltatásához, továbbá a kártyák és bankszámlák közötti pénzküldéshez. Gauder Milán felel a legújabb digitális megoldásokhoz kapcsolódó fejlesztésekért is, mint a mobilfizetés, a hazai piacon újonnan bevezetett Apple Pay, valamint a banki mobiltárcák.

„A legnagyobb kihívás számunkra az, hogy miként tud a Mastercard Európában a világ előtt járni, mint ahogy korábban a chip-kártyák és az egyérintéses fizetés bevezetésével, most pedig a mobil NFC elterjesztésével teszi. Szeretnénk az internetes kereskedelem robbanásszerű fejlődését is segíteni azzal, hogy elérhetővé teszünk egy még gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb digitális fizetést, attól függetlenül, hogy valaki hitel-, betéti vagy előre feltöltött (prepaid) kártyával, vagy akár azonnali átutalással akarja kiegyenlíteni a számláját”– hangsúlyozza a szakember.

Gauder Milán 2005 óta dolgozik a Mastercardnál, 2008-tól a Mastercard Magyarországért felelős igazgatója. Irányítása alatt történt meg Magyarországon az egyérintéses fizetés bevezetése, és nyitott meg az első Mastercard Lounge – prémium ügyfélváró a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A szakember 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta, 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója lett. Mostani kinevezéséig 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában.