A Távközlés Napja alkalmából tartott konferencián osztják ki a Magyari Endre-díjakat. Idén a két emlékérmet Csorba Imre László, és Farkas Zoltán vehette át.

A díjat 2015-ben alapította a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság(NMHH) a hírközlési piac területén végzett kiemelkedő munka elismerésére. Idén a két emlékérmet Dr. Csorba Imre László, a hatóság korábbi munkatársa és Farkas Zoltán, az NMHH miskolci hatósági irodájának vezetője vehette át.

Csorba Imre LászlóCsorba Imre László négy évtizeden át dolgozott a távközlési iparágban, ebből húsz évet az NMHH jogelődjénél. Ez alatt az idő alatt számos szakmai publikációja jelent meg, több szakkönyv megírásában közreműködött. Munkásságával nagyban hozzájárult a magyar hírközlési piac szabályozásának fejlesztéséhez – áll az indoklásban.

Farkas ZoltánFarkas Zoltán több mint 30 éve dolgozik a hatóságnál, jelenleg az NMHH miskolci hatósági irodájának a vezetője. Fontos szerepet vállalt az NMHH több informatikai rendszerének fejlesztésében, köztük az elektronikus hírközlés-nyilvántartást és -engedélyezést megvalósító Hír-Közmű projektben is.

A díj névadójáról

A múlt században élt és dolgozott Magyari Endre. A gépészmérnök, postamérnök tervezte és építette meg az első magyar gyártmányú rádióadót, lényegében a nevéhez fűződik a hazai műsorsugárzás megindítása.