Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN csoport, a közép- és kelet-európai régió meghatározó távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

Khalid HusseiniKhalid Husseini közel három évtizedes tapasztalattal rendelkezik az informatikai stratégia, architektúra, biztonság, üzemeltetés és fejlesztés területén. Új pozíciójában a CETIN csoporthoz tartozó valamennyi vállalat – így a CETIN Hungary Zrt. – üzleti stratégiáját is felügyeli.

Khalid a prágai Károly Egyetem matematika és fizika kara informatikai mesterdiplomájának megszerzését követően pályafutását Csehországban az Unisysnél kezdte, majd az Accenture-nél partnerként dolgozott. Később, 2010 és 2022 között a Home Credit Group informatikai vezetőjeként (CIO) dolgozott, és több mint tíz ország informatikai részlegének több mint 4000 szakemberből álló csapatáért felelt. Emellett ő vezette a Home Credit Group csehországi IT-szolgáltató központját, az EmbedIT-t is, ahol agilis módszertanok bevezetését irányította.

 

„Célom, hogy a jelenlegi távközlési infrastruktúrára alapozva új generációs szolgáltatásokat építsünk, nagyobb értéket teremtve az ügyfeleink végfelhasználói számára” – mondta kinevezése kapcsán Khalid Husseini.