Saját kezdeményezésére jövő február végén távozik a Magyar Telekomtól Szabó János(58) gazdasági vezérigazgató-helyettes. Utódja március 1-jétől Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

Szabó János TelekomSzabó János a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. Karrierjét külügyi szolgálatban kezdte, majd különböző pénzügyi, számviteli és tanácsadói pozíciókban dolgozott a versenyszférában. Ezután több szenior pénzügyi és üzleti vezetői beosztást vállalt a Delco Remy amerikai autóipari beszállító magyarországi leányvállalatánál és európai központjánál.

Később a Delco Remy és a Hitachi vegyesvállalat pénzügyi vezetője és vezérigazgatója volt. A Telekomhoz 2003-ban csatlakozott a vezetékes szolgáltatások üzletág pénzügyi igazgatójaként, majd öt évvel később kontrolling igazgató lett. A gazdasági vezérhelyettesi posztot 2013 áprilisa óta tölti be.

Darja Dodonova TelekomUtóda Darja Dodonova a Deutsche Telekom Csoport központjából érkezik a Magyar Telekomhoz, ahol 2000 óta dolgozott, és 2017 januárjától az európai szegmens műszaki kontrolling vezetői posztját töltötte be. Dodonova több mint 19 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, elsősorban a kontrolling és számvitel területén.

A korábbi években olyan különböző vezetői pozíciókat töltött be többek között, mint capex kontrolling vezető, funkcionális kontrolling vezető. Mesterfokozatú diplomáját a Szentpétervári Állami Műszaki és Közgazdasági Akadémián szerezte nemzetközi pénzügyi menedzsment szakon.

A Magyar Telekom Igazgatósága döntött arról is, hogy 2020. január 1-i hatállyal egyszerűsíti irányítási struktúráját, az ügyvezető bizottság, mint döntéshozó testület megszűnik. Feladatait és hatásköreit átcsoportosítják egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez. Emellett az Igazgatóság döntött arról is, hogy 2020. január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst ismét integrálja a lakossági szegmenssel, a jövőben mindkettőt a Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki.