A szakember októbertől a Microsoft felhőmegoldásokat támogató értékesítési csapatát vezeti az amerikai szoftveróriás 35 országot felkaroló kelet-közép-európai régiós központján belül.

Vass GáborA Közép-Európai Egyetem(CEU) mesterdiplomájával rendelkező Vass Gábor karrierjét a fogyasztási cikk(FMCG) szektorban kezdte, ahol együttvéve tíz évet töltött értékesítési és marketing menedzserként olyan cégeknél, mint a Douwe Egberts és a Törley csoport.

Ezt követően csatlakozott 2006-ban a technológiai iparhoz, ahol elsőként a magát akkor még Cisco Systems-nek nevező, ma Cisco-ként működő amerikai infokommunikációs cég magyarországi leányvállalatánál kapta meg az Adriai régió marketingvezetői pozícióját.

Ezt követően nevezték ki a hazai leánycég marketing igazgatójának, másfél évvel később pedig már a vállalat regionális értékesítési menedzsere lett. Megbízatását két év után kiegészítették a partnerekért is felelős pozícióval.

Hat év fél évvel később 2012 nyarától csatlakozott a Microsoft Magyarországhoz, ahol az első öt évben a hazai leányvállalat kis-és középvállalati üzletágát vezette. Ezt követően csatlakozott a cég közép-kelet európai régiós központjához, ahol a partnerekkel kapcsolatban álló üzletfejlesztési csapatot vezette.

Októbertől ebből a pozícióból váltott és lett a térségi központon belül a felhőalapú megoldásokért felelős, értékesítést támogató csapat vezetője. Új megbízásában feladata az ügyfelek támogatása a felhő megoldások bevezetésének az előkészítésére.

 

„A hibrid munkavégzéstől a biztonsági megoldásokig – nyolc különböző területen teszünk elérhetővé Microsoft által végzett felméréseket, amelyekkel a potenciális ügyfél részletes képet kap a felhőmegoldásokra váltás üzleti és technológiai előnyeiről. Ennek lényege, hogy az ügyfél tényleges technológiai környezetét mérjük fel, és erre adunk testre szabott megoldási javaslatot, amely megmutatja a potenciális hatékonyság növelést az ottani döntéshozók számára. Az ügyfelek számára ez az egyik legfontosabb lépés mielőtt a felhőre váltás mellett döntenek, ezért működik erre külön értékesítési csapat a régióban, amit mostantól vezetek” – összegzi Vass Gábor a rá és csapatára váró feladatokat.