Október elsejétől új műszaki vezérigazgató-helyettese lesz a Magyar Telekomnak, Lubor Zatko személyében, aki a Slovak Telekomtól érkezik a legnagyobb hazai távközlési céghez.

Lubor Zatko TelekomLubor Zatko (45) a Szlovák Műszaki Egyetem, Informatikai és Elektrotechnikai Karán szerzett mérnöki diplomát. Pályafutását 1997-ben a SIRIUS VD-nél kezdte, a műszaki terület vezetőjeként. Az ezredfordulón a Cesky Mobile (ma Vodafone Csehország) senior hálózatüzemeltetési vezetője lett, majd 2004-től üzemviteli és informatikai üzemeltetési igazgatói pozíciót, majd regionális informatikai és üzemeltetési igazgató pozíciót töltött be a First Data Internationalnél.

Utána 2008-tól vezető technológiai partnerként dolgozott a Barclaycard-nál, ahonnan 2009 januárjában váltott a Slovak Telekom-hoz. A vállalatnál senior informatikai tanácsadóként, majd 2010-től technológiai stratégiai-, architektúra- és gazdálkodási teljesítmény-menedzsment vezetőként folytatta karrierjét.

A társaság hálózatfejlesztési és létesítési igazgatójává 2016-ban nevezték ki, ebből a pozícióból érkezik a Magyar Telekomhoz. A távközlési és IT területen 20 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember korábbi pozícióiban többek között felelős volt mobilhálózatok kiépítéséért, vezetékes hálózatok átalakításáért, és sikeres informatikai átalakítási és beruházási projekteket vezetett.

A felsővezető új pozíciójában a Magyar Telekom Csoport hálózatfejlesztési és üzemeltetési, IT architektúra fejlesztési és üzemeltetési, műszaki stratégia és nagykereskedelmi tevékenységét irányítja.