A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) a következő négy évre Wagner Ernő okleveles építőmérnököt, a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnökét választotta a testület országos elnökévé.

Wagner ErnőWagner Ernő a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karán, vízépítő-mérnöki szakon 1986-ban szerezte meg diplomáját. Ezt követően a Mérnöktovábbképző Intézetben és az MMK Statikus Mesteriskolájában képezte tovább magát.

Az új országos kamarai elnök 35 éves kivitelezési múlttal, 30 év cégvezetői tapasztalattal, 28 éves tervezői jártassággal és 20 év szakértői gyakorlattal vezeti az általa 1996-ban alapított INVESTMENT Mérnöki és Fővállalkozó Kft-t, amely jelenleg 40 főt foglalkoztat és évente 1 milliárd forint feletti bevételt termel.

Wagner Ernő 2017. óta vezeti a Somogy Megyei Mérnöki Kamarát. A Magyar Mérnöki Kamara több jogszabálytervezet kamarai véleményezésében vállal aktív szerepet, tagja az MMK közbeszerzési munkabizottságának és részt vett az alapszabály előkészítő bizottság munkájában.

Az új elnök legfontosabb céljai közé tartozik a módosított alapszabály elfogadása és fontosnak nevezte, hogy olyan etikai szabályzat készüljön, amely kiterjedhet a műszaki ellenőrökre és felelős műszaki vezetőkre is.