Folytatódik a 4iG Nyrt. távközlési üzletágának átszervezése, ennek során újabb ismert menedzsereket – Budafoki Róbert, Tábori Tamás – igazolt a magyar többségi tulajdonban lévő infokommunikációs társaság.

Budafoki RóbertA távközlési üzletág külföldi leányvállalatainak irányítását július elsejétől Budafoki Róbert vette át, aki a 4iG-n belül tiranai központtal létrejövő új szervezeti egység, a 4iG International első számú vezetője lett. Budafoki Róbert a montenegrói mobilszolgáltató ONE Crna Gora, valamint két albán távközlési leányvállalat a ONE Telecommunications és az ALBtelecom működtetéséért és fejlesztéséért felel. Első számú feladata pedig a két érdekeltség egy márkanév alatt megvalósuló integrációjának, illetve egyesítésének felügyelete lesz.

A villamosmérnök végzettségű Budafoki Róbert pályáját 1991-ben a KFKI-nál kezdte számítógépes rendszermérnökként, 1992-től az Olivettinél dolgozott rendszermérnökként, majd termék- és ügyfélmenedzserként. a Cisco Systems Magyarország Kft.-hez 1995-ben alapítóként csatlakozott, ahol 1997-től ügyvezető igazgató, 2006-tól pedig a közép-kelet-európai régióért felelős partnerkapcsolati és marketingigazgató volt.

Két évvel később alapító vezérigazgatóként már a részben saját vállalkozását irányította. A szoftver- és cloud computing szolgáltatásokat kínált Central Europe On-Demand Zrt. (CEOD) a közép- és délkelet-európai régió tizenegy országában (Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Törökország) tevékenykedett.

A Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetője 2011. nyarán lett , lett, majd az ebből alakuló leányvállalat a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatói tisztségét töltötte be.

2014 januárjától a Saudi Telecom Company megbízott, vállalati szegmensért felelős alelnöke volt, majd 2015-2020 között az Arthur D. Little infokommunikációs tanácsadó cég senior tanácsadójaként dolgozott, 2019 januárja óta a Cydrill Software Security ügyvezető partnere.

Ügyvezetőváltás a DIGI csoport élén

Tábori TamásTábori Tamás is július 1-től veszi át a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai – az Invitel Zrt., a DIGI Infrastruktúra Zrt., és az i-TV Zrt. – irányítását Király Istvántól, aki mint korábban megírtuk a 4iG Nyrt. távközlési portfólióját összefogó Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója lett ugyancsak július 1-től.

Tábori Tamás a Corvinus Egyetemen szerezte mesterdiplomáját 1999-ben, egyetemi tanulmányai során a Széchenyi István Szakkollégium munkájában is részt vett, majd a londoni City Egyetemen szerzett másoddiplomát.

Karrierje elején mind az állami, mind a privát szférában töltött be gazdasági tanácsadói szerepet. A Vodafone Magyarországhoz 2005-ben csatlakozott, ahol először szabályozási szakértőként, majd nagykereskedelmi, értékesítési stratégiáért felelős, végül pedig lakossági termékekért felelős igazgatóként dolgozott 2017-ig.

Egy évvel később már a Magyar Telekom vezérigazgatói tanácsadója, később pedig tribe leadere volt. Komoly szakmai ismeretekkel rendelkezik a lakossági és üzleti szolgáltatások területein egyaránt, illetve az akvizíciót követő szervezeti integrációban, valamint az agilis működésre való áttérésben is. Új pozíciójában az üzleti működés hatékonyságának a növelését, a DIGI csoport szolgáltatásainak fejlesztését, illetve a társaság integrációra való felkészítését várják el tőle.

Július elsején élesedett az előzetes bejelentésnek megfelelően Bőthe Csaba megbízatása is, aki az Invitech ügyvezető igazgatójaként Gerald Grace-t váltotta a társaságnál.