Július elsejével veszi át az Invitech ICT Services Kft. irányítását Bőthe Csaba, aki korábban már dolgozott az infokommunikációs cégnél, ahol a marketing- és üzleti támogatások igazgatóságot építette fel.

Böthe Csaba TelenorBőthe Csaba az Invitechet három éve irányító Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat, a tavaly ősszel a 4iG csoport tulajdonába került infokommunikációs cégnél. Az új tulajdonos az új vezetőtől az Invitech integrációs folyamatainak felgyorsítását és azt várja, hogy a társaság a B2B szegmensben a vezetékes hang- és adatszolgáltatások piacán vezető nagyvállalattá váljon.

A két vezető a következő hetekben együtt dolgozik majd, hogy gördülékenyebbé váljon a szervezet átállása.

Az Invitech Magyarország egyik meghatározó, komplex távközlési és infrastruktúraszolgáltató vállalata, amely 11 ezer kilométer hosszú optikai gerinchálózattal, 5 saját adatközponttal és több mint 5 ezer közép-, illetve nagyvállalati ügyféllel rendelkezik.

Az Invitechnek kiemelt biztonságot nyújtó TIERIII minősítésű saját adatközpontja is van, amely nemcsak a hazai vállalatoknak, hanem régiós ügyfeleknek is szolgáltat.

Szakmai tapasztalata közel három évtizedes

Bőthe Csaba közel három évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a távközlés és az infokommunikáció területén. Karrierjét MBA diplomája megszerzését követően 1994-ben a Westel 900-nál kezdte árazási és tervezési menedzserként, majd üzletfejlesztésért felelős marketingigazgató-helyettes, később értékesítési igazgató lett.

A Westelt követően 2001 és 2004 között Macedóniában dolgozott, mint a Mobimak vezérigazgató-helyettese. Feladata az önálló mobilszolgáltató cég felépítése, az értékesítés, a marketing, az ügyfélszolgálati, a műszaki és IT tevékenység beindítása volt. Visszatérve Magyarországra 2004-től a T-Mobile nagyvállalati értékesítési- és termékfejlesztési igazgatója lett.

A T-Mobile Magyar Telekommal történt egyesülését követően 2008-tól a Telekom kis-és középvállalati üzletágának igazgatójaként a kkv szegmens számára bevezetett konvergens (vezetékes, mobil, szélessávú, valamint IT) termékek és szolgáltatások értékesítéséért, back-office, illetve ügyfélszolgálati támogatásáért felelt.

A távközlésről az informatikára 2012-ben nyergelt át. A T-Systems International nearshore outsourcing szolgáltatásokat nyújtó magyar leányvállalata, az IT Services Hungary (ITSH) élére került vezérigazgatóként, a pozíciót 2015-ig töltötte be az ICT cégnél. Ezzel párhuzamosan a román és a bolgár T-Systems vezérigazgatójaként is dolgozott.

Egy évvel később, 2016-ban a Liberty Global/UPC vállalathoz igazolt, ahol közép-kelet-európai B2B vezetőként az új régiós B2B működési modell kidolgozása köthető a nevéhez.

Az Invitech ICT Services Kft.-hez 2018-ban csatlakozott, ahol a marketing- és üzleti támogatások igazgatóságot építette fel. Karrierjét 2019-ben a Telenor Magyarországnál nagyvállalati értékesítési vezetőként és szenior tanácsadóként folytatta, dolgozott az időközben Yettel névre váltó cég nagyvállalati és M2M ügyfélkiszolgálásának fejlesztésén, valamint az új vezetékes és IT termékek piaci bevezetésén is.