Elindult a 4iG csoport távközlési portfoliójának az átalakítása, a társasághoz került cégek integrációja. Ennek során jelentősen változik a csoport felső vezetése is, amiben a távközlési piac ismert menedzsere Király István meghatározó irányítói feladatokat kap.

Király IstvánA távközlési vállalatcsoport integrációjának most kezdődő szakaszában a cégcsoporthoz frissen csatlakozó vezetők között van Király István, aki a jövőben a távközlési holdingvállalat az Antenna Hungária(AH) vezérigazgatója lesz. (Az AH-ban szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció, előbbit Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tölti majd be.)

Király Istvántól az igazgatóság a távközlési csoport globális stratégiájának és üzleti folyamatainak a kialakítását, illetve a távközlési vállalatcsoport hatékony működtetését várja.

Király István a hazai távközlési piac egyik legnagyobb vezetői tapasztalattal és szakismerettel rendelkező menedzsere, aki az elmúlt három évtizedben a Pannon GSM, a Magyar Telekom és T-Systems, valamint a Vodafone magyarországi felsővezetői pozícióit töltötte be.

MBA diplomáját az Oxford Brookes University-n szerezte. Egyedülálló integrációs gyakorlatot is szerzett a pályafutása során. Négy, a magyar ICT piacon lezajlott, nagyléptékű fúzió levezénylésében és az azokat követő integrációban is kiemelt szerepet játszott.

A szakember április 19-től pedig ideiglenesen a DIGIcsoport ügyvezető igazgatója lett, vezérigazgatóként pedig július 1-től veszi át az Antenna Hungária Zrt. irányítását is. Utóbbiban a jelenlegi vezető Sárecz Zsolt a 4iG Nyrt. elnöki tanácsadójaként folytatja.

A július 1-ig tartó átmeneti időszakban az Antenna Hungária irányítását Linczényi Aladin, a 4iG Nyrt. igazgatósági tagja veszi át, munkáját pedig vezérigazgató-helyettesként a DIGI csoporttól visszatérő Papp-Gerlei Gyöngyvér támogatja.

Dévényi IstvánTeljesen átalakul a márkaváltásra is készülő DIGI szervezeti felépítése és megújul vezetése is. A technológiai igazgatói pozíciójára Dévényi Istvánt május 1-től nevezték ki. A szakember több, mint 30 éves vezetői múlttal rendelkezik, szakmai tapasztalatait a Magyar Telekom csoport vállalatainál szerezte.

Vezetett komplex vezetékes hálózatfejlesztést, beruházó és B2B kiszolgáló szervezeteket. Irányítása alatt valósult meg több jelentős technológia (IPTV, xDSL, GPON) bevezetése. Üzemeltetési vezetőként felelt a fix, mobil és kábeltelevíziós üzletágak üzemeltetési területeinek integrációjáért, illetve az összeolvadó vállalatok IT infrastruktúrájának egységesítéséért. Közvetlen tapasztalatokat szerzett a virtualizált hálózati funkciók és az outsource szerződésben történő üzemeltetés területén.

Gurban SándorA DIGI új pénzügyi és beszerzési igazgatója, Gurbán Sándor korábban nemzetközi tanácsadó cégeknél (Ernst&Young, BDO, Sofidel, EY) építette karrierjét. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem számvitel szakán végezte, okleveles könyvelő, a Guernsey Society of Chartered and Certified Accountants tagja. Nemzetközi elszámolással, tranzakciók támogatásával és tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos tudásának, CAPEX tervek széleskörű ismeretének, valamint vezetői tapasztalatának köszönhetően, magas szintű pénzügyi ismeretekkel támogatja a vállalatcsoport munkáját.

Eberling JuditA DIGI Magyarország értékesítési és marketing igazgatója Éberling Judit lesz. Negyedszázados marketing és értékesítési, valamint több mint 20 éves vezetői tapasztalatát a magyar ICT piac meghatározó szereplőinél (Alcatel, Invitel, Telenor, Magyar Telekom, Vodafone) szerezte. Pályafutása során dolgozott lakossági és üzleti szegmensekben. Komoly gyakorlati vezetői és szakmai ismeretekkel rendelkezik nagyvállalati offline és online marketingben, CRM/CLM-ben, marketing automatizációban, stratégiaalkotásban, üzleti tervezésben, értékesítési csapatok és azokat támogató szervezetek irányításában.

Baltay KristófA távközlés mellett a járműipar, a pénzügy és energetika terén szerzett több évtizedes nemzetközi tapasztalatot Baltay Kristóf, a DIGI új HR és logisztikai igazgatója. Az Avaya, a General Electric, az Erste AG, a Lear Corp., a Develor és a ChatBoss szakirányú vezetőjeként Észak-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában is dolgozott. Jelentős ismereteket szerzett zöldmezős projektekben, vállalati fúziók döntéshozatalában és megvalósításában egyaránt.