A zömében magyar tulajdonú infokommunikációs társaságnál az újabb vezetőcserék keretében a csoporthoz tavasszal csatlakozott Király István feladatait Blénessy László veszi át.

A 4iG Nyrt. tájékoztatása szerint a vállalatcsoport távközlési részlegének az irányításával december 1-jétől Blénessy László, igazgatósági tagot, a területért eddig is felelős üzleti általános vezérigazgató-helyettest bízták meg.

A döntést azzal indokolták, hogy az infokommunikációs társaság menedzsmentje a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a távközlési és az informatikai ágazatok közötti szinergiák kihasználására és az ágazatok konszolidációjára.

A döntésnek megfelelően Blénessy László, átveszi az Antenna Hungária(AH) Zrt. vezérigazgatói feladatait is, amit ugyancsak Király István töltött be eddig, a nyár elejétől.

Király IstvánKirály István Idén tavasszal csatlakozott a 4iG-hez, ahol akkor indult el a csoport távközlési portfoliójának az átalakítása, a társasághoz került cégek integrációja. Ebben a feladatsorban, mint korábban megírtuk, a távközlési szakma elismert menedzsere Király István meghatározó irányítói feladatokat kapott, köztük a cégen belüli távközlési ágazat és a csoportba tartozó AH Zrt. irányítását is. Király Istvántól akkor az igazgatóság a távközlési csoport globális stratégiájának és üzleti folyamatainak a kialakítását, illetve a távközlési vállalatcsoport hatékony működtetését várta.

A változást a LinkediN posztján a következőképpen kommentálta Király István: „A hír igaz, 2022. december 1-től megválok az Antenna Hungária vezérigazgatói székétől és 2023. március 1-jétől elhagyom a 4iG csoportot. Van az úgy az életben, hogy a tulajdonos és a menedzsment véleménye eltér. Ezúton is köszönöm a lehetőséget! Amit tudtam, hozzátettem.”

Blénessy LászlóA feladatköreit átvevő Blénessy László, üzleti általános vezérigazgató-helyettesről az alábbiak olvashatók a cégcsoport honlapján. A menedzser 1993-ban szerzett műszaki informatikus diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Négy évvel később csatlakozott a Daten-Kontor Kft.-hez, a mai T-Systems Magyarország egyik elődcégéhez, ahol több vezető pozíció betöltését követően ügyvezető igazgató és tulajdonostárs lett.

A Daten-Kontor 2011-ben a Magyar Telekom csoport leányvállalatává vált, ahol ügyvezetőként irányította a céget. A következő években az IQSYS Zrt. nagyvállalati alkalmazás-fejlesztési ágazatát és a Daten-Kontort együttesen irányította.

Négy évvel ezelőtt vállalta el az INNObyte Zrt. vezérigazgatói tanácsadói pozícióját, 2020-tól pedig többségi részesedést szerzett a vállalatban és a kereskedelmi, gyártási folyamatok irányításáért, valamint a stratégia, innováció és üzletfejlesztés területekért is felelt. Még abban az évben vette meg a társaság többségi részvénycsomagját a 4iG, ezt követően választották a tőkepiaci társaság igazgatósági tagjává.