A nemzetközi kártyakibocsátó fontos stratégiai feladattal bízta meg Szendrei Szabolcsot, aki vice president, commercialisation pozícióban csatlakozik a társaság európai Open Banking Leadership Team-jéhez.

Szendrei SzabolcsA szakember az utóbbi éveket a Mastercard európai termékmenedzsmentjénél töltötte, ahol előbb a részletfizetés, majd a hordozható fizetési eszközök felelőse volt a kontinensen. Mostani előléptetésével, a nyílt bankolás kapcsán a piacra lépési stratégiák meghatározása és az értékesítési fejlesztése lesz a fő feladata, összekapcsolva a központi termékfejlesztést a helyi irodákkal.

 

„A nyílt banki megoldások nagyobb szabadságot biztosítanak a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak saját banki adataik megosztásában, és lehetővé teszik számukra, hogy egyszerűen, biztonságosan és gyorsan jussanak pénzügyi szolgáltatásokhoz. Nagyon örülök, hogy ezt a munkát segíthetem, immáron a nyílt bankolásra specializálva” – mondta kinevezése kapcsán Szendrei Szabolcs.

A Mastercard tavaly ősszel jelentette be, hogy Magyarországon is elindult a nyílt bankolást támogató szolgáltatása, amihez azóta csatlakozott a legtöbb magyarországi kereskedelmi bank. Ez fontos mérföldkő az innovatív pénzügyek evolúciójában, mivel a korábbinál nagyobb szabadságot ad a fogyasztó kezébe saját pénzügyi adatainak kezelésében. A szolgáltatás Európa-szerte teszi lehetővé a bankok és a harmadik feles szolgáltatók összekapcsolását egy egységes platformon keresztül.