Új elnök-vezérigazgatót nevezett ki a HTC Yves Maitre személyében, aki az Orange mobilszolgáltatótól érkezik a tajvani okostelefongyártóhoz.

Yves MaitreAz új első számú vezető feladata lesz az 5G, a mesterséges intelligencia és az XR technológiákra fókuszáló vezetés. Elődje a társalapító Cher Wang a továbbiakban az elnöki pozíciót tartja meg magának.

A HTC évek óta küszködik azzal, hogy ismét visszakerüljön a mobilgyártók élvonalába. Nehéz elhinni, de a tajvani céget 2011-ben még a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártója volt a Samsung és az Apple mögött.

Az okostelefon korszakban többféle stratégiát is követett, ami viszont inkább rontott addigi piaci pozícióján. Ma már nem jegyzik a telefongyártók élvonalában. Néhány éve a Vive néven piacra dobott virtuális valóság eszközével hívta fel magára a figyelmet. A márkát a további eredmények érdekében 2016-ban leválasztották és külön cégbe vitték át a nehéz időket élő mobil részlegből.

Az atomfizikusi diplomával rendelkező új elnök-vezérigazgató a HTC-hez az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójától igazolt át, ahol 14 évig töltött be felsővezetői szerepet. Ott a fogyasztói elektronikáért felelős üzletág ügyvezető alelnöke volt, feladata pedig az Orange technológiai stratégiájának és üzleti ügymenetének a felügyelete volt világszerte.

Szakmai tapasztalata kiterjed a szórakoztató elektronikai eszközökre és szolgáltatásokra, valamint B2B technológiák fejlesztésére is. A HTC-vel még 2005-ben kezdett el együtt dolgozni, a készülékekért felelős üzletág szenior alelnökeként Tagja volt az Orange innovációért felelős csoportjának, és őt bízták meg azzal is, hogy különböző technikákat dolgozzon ki a bevételre negatív hatással lévő tényezők kezelésére – áll a cég közleményében.

Az Orange előtt Yves Maitre a szórakoztató elektronikai termékekkel foglalkozó Thompson Multimédiánál töltött hat évet, szenior vezetői pozícióban az amerikai és szingapúri területekért volt felelős.